İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkan cinayet zanlısı Ali Uzun, savunma yaptı. Olay gecesi Galatasaraylılar derneğine girdiğinde küfürler duyduğunu ifade eden sanık Ali Uzun, “10 kişi küfürler ederek gelince bende kendimi korumak amacıyla silahımı çektim, korkutmak amacıyla ateş ettim. O sırada yere düştüm, silahımı elimden aldılar. Ben emniyetten emekliyim.

‘BEN YANDIM SENDE YANACAKSIN’

Olayın tanığı Ahmet S. ise savunmasında, “Olay gecesi Erman ve Aytaç Çalım ile aynı masada oturup maç izliyorduk. O sırada sanık içeriye girip akvaryum ve balıkçı aradığını söyledi. Hal ve hareketlerinden alkollü olduğunu gözlemledik. Dernek başkanımız sanıkla bir süre ayakta konuştu. Burasının dernek olduğunu söyleyip, çıkmasını rica ettik. Bu konuşmadan sonra sanık dışarıya çıktı. Kısa süre sonra sanık içeriye girdi. Aytaç’a silahını doğrultarak ateş etti. Yerde kanlar içinde yatan Aytaç’ın ‘2 evladım var, ne olur vurma, ben ettim sen etme’ demesiyle sanık Ali Uzun, Aytaç’ın başına doğru eğildi ‘ben yandım sende yanacaksın’ diyerek, Aytaç’ın başına ve kalbine doğru ateş etti.” dedi.

ALNIMA DOĞRU NİŞAN ALDI

Silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Aytaç’ın kardeşi Erman Çalım ise savunmasında, “Benim alnıma doğru nişan aldı. Ben bir anlık reflekse kayınca kurşun omzuma isabet etti. sanıktan şikayetçiyim” dedi.

Tanık İbrahim U.’da savunmasında, “Sanık, Aytaç’ın başına ve kalbine ateş etti. Daha sonra bize de ‘sizi de öldüreceğim’ dedi.” Şeklinde konuştu.

Olayın diğer tanıkları da cinayeti aynı sözlerle açıkladılar.

Sanığın tutukluluk halinin devamına, duruşmanın 1 Kasım tarihine ertelenmesine karar verildi.

Editör: TE Bilişim