İnegöl Belediyesi’nin her hafta Cuma sabahı farklı bir camide düzenlediği “Bereket Sofrası Halk Günleri” etkinliği bu hafta Çeltikçi Merkez Camisinde gerçekleştirildi. Cami cemaatiyle bir araya gelen Belediye Başkanı Alper Taban, bölgenin sorunlarına ilişkin bilgi aldı.

Her Cuma sabahı farklı bir camide sabah namazının kılınmasının ardından simit, zeytin, peynir ile kahvaltı yapılarak şehrin idarecilerinin halkla bir araya gelmesini sağlayan Bereket Sofrası, bu hafta Çeltikçi Mahallesi Merkez Camisinde kuruldu. Vatandaşların sorunlarını ilk ağızdan idarecilere iletme imkanı sağlayan Bereket Sofrası Halk Günleri etkinliğine, cami cemaatinin ilgisi yoğun oldu.

MAHALLELİ TALEP VE ÖNERİLERİNİ BAŞKANA İLETTİ

Belediye Başkanı Alper Taban ile birlikte Başkan Yardımcıları; Rıdvan Kocaağa, Fevzi Dülger, Oğuzhan Uslu, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, AK Partili yöneticiler ve meclis üyelerinin de katıldığı Bereket Sofrası buluşmasında, sabah namazının kılınmasının ardından hazırlanan kahvaltıya geçildi. Burada vatandaşla birlikte simit, zeytin ve peynir ile kahvaltı yapılırken, Çeltikçi Mahallesinin sorunları masaya yatırıldı. Vatandaşlar mahalleleri hakkındaki talepleri ilk ağızdan Başkan Alper Taban’a iletme fırsatı buldu.

Kahvaltının ardından yapılan dualar sonrası Belediye Başkanı Alper Taban, cemaate hitaben bir konuşma yaptı. İnegöl Belediyesi olarak uzun zamandır Bereket Sofraları adı altında vatandaşlarla buluşmalar düzenlediklerini ifade eden Taban, “Her hafta Cuma sabahları farklı bir mahallemizde, farklı bir camimizde cemaatimizle bir araya gelerek sabah namazı buluşmaları gerçekleştiriyoruz. Bu güzel sofrayı da sizlerle paylaşarak bu sofranın da bereketinden istifade etmeye çalışıyoruz. Aslında bu buluşmaları vesile kılmaya çalışıyoruz. Gitmişken mahallelerimizde gençlerimizle, yaşlılarımızla orada kimler varsa onlara erişmek, beraberinde onlarla sohbet edebilmek, iletmek istediklerini duymak istiyoruz” dedi.

EMANETİN BİLİNCİ VE SORUMLULUĞUNDA HAREKET EDİYORUZ

“Çeltikçi bizim büyük ve İnegöl’e yakın mahallelerimizden biri” sözleriyle konuşmasını sürdüren Taban, “Hem tarımsal anlamda yapılan faaliyetler hem de üretimden dolayı şehrimize kattığınız değer için sizlere teşekkür ediyorum. İnşallah bizler de sizlere layık olacak şekilde aldığımız emanetin bilinci ve sorumluluğunda hareket ederek genç kadromuzla, heyecanlı kadromuzla azimle ve gayretle çalışarak günü geldiğinde sizlere en güzel işleri yaptığımızı göstermek istiyoruz. Bu konuda bizlere destek ve katkı veren herkese teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Konuşma sonrası muhtar ve mahalle sakinleri mahalleleri hakkındaki talep, öneri, şikayet ve merak ettikleri konuları Belediye Başkanı Alper Taban’a sordu. Başkan Taban tüm sorulara yanıt vererek vatandaşı bilgilendirdi.

Editör: TE Bilişim