“Kahvehanelere ‘Davl

Uygulamaya koyulan kapalı alanlarda sigara içme yasağı, özellikle kahvehanecileri zor durumda bırakırken, havaların sıcak olması nedeniyle kaldırımlara, bahçelere masa çıkaran kahvehaneciler mağduriyetlerine geçici olarak çözüm ürettiler. Ancak girdiğimiz Sonbahar aylarında hava sıcaklıklarının düşmesi ve kış aylarının yaklaşması, soruna başka çözümler getirilmesini gündeme getiriyor.

Konu ile ilgili fikir üreten Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, sigara yasağı sebebiyle kapanma noktasına gelen kahvehane ve benzeri yerlerde özel odalar hazırlanarak, davlumbaz vasıtasıyla sigara dumanının tahliye edilebileceğini savundu.

BESOB Başkanı Arif Tak, kahveci, lokantacı ve bir çok iş kolunun yasaktan olumsuz etkilendiğini söyledi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken ile bu konuda fikir alışverişi yaptıklarını kaydeden Tak, yeni açılacak benzeri iş yerlerine belli bir metrekare standardı getirilebileceğini söyledi. Genel Başkan Palandöken'e özel odalar yapılıp, davlumbaz vasıtasıyla sigara dumanının dışarı çıkarılabileceği yönünde teklif sunduklarını kaydeden Tak, "Yeni açılacak dükkanlara belli bir metrekare standardı getirip, sözgelişi 4-5 metrekarelik bir alan sigara içenlere tahsis edilebilir” dedi.

Kahvehane ve benzeri yerlerde sigara yasağının yumuşatılması konusunda halen  görüşmeler yapıldığını hatırlatan Başkan Tak,  “Ancak Başbakan Recep Tayip Erdoğan bu konuda son derece kararlı. Endişem, havalar soğuyunca insanların ne yapacağı. İnşallah bir çare bulunur. Davlumbaz teklifi mutlaka gözden geçirilmelidir" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim