İnegöl Belediyesi’nin ilk defa Mesudiye-Alanyurt arasındaki bağlantı yolunda uyguladığı beton yol, Süleymaniye Mahallesinde organize sanayi bölgesinde de uygulanmaya başladı.

İnegöl Belediyesi, daha az maliyetli ve daha kullanışlı olan beton yol yapımıyla ilgili Bursa bölgesinde ilk uygulamayı yapan belediye olmuştu. Ekim ayında Mesudiye ile Alanyurt arasındaki bağlantı yolunda ilk kez uygulanan beton asfalt uygulaması, burada başarılı sonuç alınması sonrasında farklı bölgelerde de uygulanmaya başladı.

Beton asfalt çalışmasının uygulandığı ikinci bölge Organize Sanayi Bölgesi oldu. Süleymaniye Mahallesi Donji Vakuf Sokakta beton yol uygulaması tamamlanırken, Belediye Başkan Vekili Ahmet Kara bugün beraberindeki Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger ve AK Partili yöneticilerle birlikte çalışmayı yerinde inceledi. İnceleme sonrası bir açıklama da yapan Kara, “İnegöl Belediyesi olarak Dünya’daki değişimi ve dönüşümü de takip ederek hizmet seferberliğimizi sürdürüyoruz. Bilindiği gibi beton yol uygulaması Avrupa’da oto yollar haricinde; köy, kasaba ve şehir içi yollarda yüzde 60 oranında uygulanıyor. Dolayısıyla biz de bunu şehrimizde uygulayabilir miyiz düşüncesiyle bazı çalışmalar yapmıştık. Tamamen yerli sermaye olan, yerli üretimlerle gerçekleşen beton yol uygulaması, daha önce Bursa bölgesinde hiç denenmemişti. Ekim ayında İnegöl Belediyesi olarak ilk kez hayata geçirmiştik. Mesudiye-Alanyurt bölgelerini birbirine bağlayacak 2 buçuk kilometrelik yolda uygulanan beton yol uygulamasının ardından, bugün Süleymaniye Mahallemizde Donji Vakuf Sokakta yapılan uygulamasını yerinde görmek için bir aradayız” dedi.

Silindirle Sıkıştırılmış Beton (SSB) ismiyle bilinen uygulamanın daha tasarruflu bir uygulama olduğunu da dile getiren Ahmet Kara, “Beton asfalt uygulaması, diğer asfalt uygulamasına göre yüzde 40 tasarruf sağlayan bir uygulama. Hatta bazı bölgelerde yere, atılacak betona göre değişkenlik arz ederek yüzde 50’ye kadar tasarruf sağlayabilecek bir uygulama. Beton asfalt uygulamasının İnegöl’deki ikinci adresi Süleymaniye Mahallesi oldu. Süleymaniye Mahallemizde 235 metre uzunluğu ve 10 metre genişliği bulunan Donji Vakuf Sokakta, beton yol kaplama çalışmamızı tamamladık. Uygulama kapsamında 750 ton beton serildi. Çalışmanın belediyemize maliyeti ise 150 bin TL. Çalışmanın bölge sakinlerimiz başta olmak üzere tüm ilçe halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Beton yol uygulamasının Donji Vakuf Sokağın devamında Gençler Sokak ile devam edeceği de ifade edildi.

Editör: TE Bilişim