İnegöl Belediyesi’nin yeni uygulamaya geçirdiği beton asfalt çalışması, farklı şehirlere örnek olmaya başladı. Bursa Kent Konseyi, İnegöl’e gelerek yapılan beton yolları yerinde inceledi.
İnegöl Belediyesi, daha önce Bursa bölgesinde hiç denenmemiş bir uygulamayı hayata geçirerek maliyeti asfalta göre yüzde 40 daha uygun olan beton yolu ilk kez Mesudiye-Alanyurt bölgelerini birbirine bağlayacak 2 buçuk kilometrelik bağlantı yolunda uygulamıştı. Ekim ayında yapılan bu çalışma sonrası yüzde 98 oranında başarı elde edilince, beton yol çalışması farklı bölgelerde de uygulanmaya başladı.
Bu gelişme üzerine İnegöl Belediyesi’nin beton yol uygulaması dikkat çekerek diğer bölgelere de örnek olmaya başladı. Beton yol hakkında bilgi almak isteyen Bursa Kent Konseyi, bugün bir heyetle İnegöl’e geldi. Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, Bursa Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Sevil Pamirol ile Bursa Kent Konseyi Ulaşım Çalışma Grubu Temsilcisi Mehmet Tözün Bingöl ve çalışma grubu üyeleri, Belediye Başkanı Alper Taban’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında beton yol uygulaması hakkında istişareler yapıldı.
Ziyaret sonrası Süleymaniye Mahallesi Gençler Sokak’ta yapılan beton yol uygulaması yerinde incelendi. Bursa Kent Konseyi heyetine teknik ekipler tarafından da bilgiler verildi.

Editör: TE Bilişim