MÜSİAD’ın  önerisi ile başlatılan, İnegöl Kaymakamlığı, İnegöl Belediyesi, İTSO ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen Benim Geleceğim Mobilya(BGM) projesinin tanıtımı, 8. Sınıf öğrencileriyle devam ediyor. Toplantılarda sektörel bilgiler verilen öğrenciler, şaşkınlıklarını gizleyemezken, kendilerine ilk kez Mobilyanın geleceği olan bir sektör olarak aktarıldığını söylediler.

 

Geçtiğimiz günlerde MÜSİAD İnegöl Şubesinde yapılan protokolle hayata geçirilen BGM Projesi’nin okul müdürleri ve öğretmenlerle paylaşılmasının ardından bu kez de 46 okulda bilgilendirme toplantıları yapılmaya başlandı.

Gelişmiş ülkelerdeki eğitim modelleri incelenerek başlatılan BGM projesiyle, Mobilya sektörüne olan ilgiyi küçük yaşlarda sağlamak isteyen İnegöllü işadamları, burs, yurt dışı fuar gezileri, kişisel eğitim programları gibi teşviklerle, Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsünde açılacak ‘Mobilya ve Dekorasyon Bölümü’nde okuyan öğrenci sayısının  5 kat arttırılması hedefleniyor.

Bu bağlamda bu yıl lise tercihleri yapacak olan Şipali, Kulaca, Alibey, Hamamlı ve Gündüzlü İlk ve Ortaokullarındaki 8. Sınıf öğrencilerle başlatılan proje büyük ilgi gördü.

Mind Up Danışmanlık Genel Müdürü Zafer Polat Koyuncu tarafından yapılan sunumla proje hakkında detaylı bilgi edinen öğrenciler, kendilerine sunulan olanaklar  karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler.

MOBİLYA SEKTÖRÜ İLK  KEZ TAVSİYE EDİLMİŞ

Yapılan bilgilendirme toplantılarında acı bir gerçekte ortaya çıktı. Bugüne kadar kendilerine ilk kez birileri tarafından mobilya sektörünün  geleceği  ve avantajlarından bahsedildiğini söyleyen öğrencilerin, büyük bir bölümünün tercihlerdeki önceliklerini değiştireceklerini ifade etmeleri, dikkatlerden kaçmadı.

MOBİLYANIN GELECEĞİ SİZLERSİNİZ

Bilgilendirme Toplantısına katılan Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru,  öğrencilere tavsiyede bulunarak, “Mobilya, hem ülkemizde hem de dünyada popüler meslek dallarından biri haline geldi. Geleceği olan ve maddi geliri yüksek olan bu sektörün inegöl’ün ana geçim kaynağı olması bir avantaj. Sizlere önerim, bu avantajı iyi kullanmanız. Çünkü, mobilyamızın geleceği sizlersiniz” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim