İlçe Milli Eğitim Mü

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 86. yıldönümü münasebetiyle, İlköğretim Okulları ve Liseler arası  başlattığı ‘Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi’ konulu Bilgi Yarışmasının ön elemeleri dün saat 16.00’da İnegöl Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi.

İnegöl merkez, Belde ve Köylerinden 51 İlköğretim Okulu ve 15 Lisenin katıldığı yarışmada her okuldan üçer öğrenci finallere kalabilmek için ter döktü. İlköğretim kategorisinde 8. sınıfların, ortaöğretim kategorisinde 10. sınıfların yarıştığı ‘Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi’ yarışmasının ön elemelerine toplam 198 öğrenci katıldı.

30’ar sorunun sorulduğu yarışmada, ortaöğretim okulları kategorisinde Özel Altın Nesil Koleji, Turgutalp Anadolu Lisesi, İnegöl Anadolu Lisesi, Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi, Zeki Konukoğlu Öğretmen Lisesi ve Nuh Mehmet Küçükçalık Lisesi finallere kalırken, İlköğretim okulları kategorisinde ise Alanyurt Kocatepe İlköğretim Okulu, Prof. Dr. Selçuk Yahşi İlköğretim Okulu, İshakpaşa İlköğretim Okulu, Özel Altın Nesil İlköğretim Okulu, Özel Saffet İlköğretim Okulu ve Mesudiye İlköğretim Okulu finalde yarışmayı hak kazandılar.

27 Ekim 2009 tarihinde Nuh Mehmet Küçükçalık Lisesi çok amaçlı salonunda gerçekleştirilecek finallerde ilk olarak saat 14.00’de İlköğretim Okulları, ardından saat 15.30’da ortaöğretim okulları yarışacak. 15 sorudan oluşan final yarışmasında birinciliği elde eden okullara İnegöl Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler verileceği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim