Çevre temizliği konusunda hayata geçirdiği farkındalık çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çeken İnegöl Belediyesi, son uygulamasıyla da adından söz ettirdi. Vatandaşları bilinçlendirmek için yapılan çalışmada, billboardlara reklam yerine çöp asıldı.

İnegöl’de Belediye Başkanı Alper Taban’ın göreve gelmesinin ardından başlatılan temizlik seferberliği, farklı uygulamaları da beraberinde getirdi. ‘Temiz Şehir İnegöl’ olgusunu oluşturmak adına vatandaşlar üzerinde temizlik hususuna dikkat çekmek isteyen İnegöl Belediyesi, yaptığı farkındalık çalışmalarıyla ses getirdi.

Daha önce şehrin en işlek caddesi olan Atatürk Bulvarında bir kamyon çöpü kontrollü şekilde dökerek, “Şehrimiz temiz tutulmazsa böyle olur” mesajı veren İnegöl Belediyesi, bu defa da billboardlara çöp astırdı. Temizlik konusunda her fırsatta asıl olanın temizlemek değil kirletmemek olduğuna dikkat çekilirken, vatandaşların da bu konuda bilinçlenmesi için Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan reklam billboardlarından birinin üzerine “Bu çöpler 1 saatte bu caddeden toplandı” yazısız yazıldı. Yazının altına da filede gerilerek içerisine caddeden toplanan çöpler dolduruldu. Vatandaşların dikkatini çeken bu farkındalık çalışmasıyla çevreyi kirletmemenin önemine dikkat çekildi. Çalışma vatandaşlardan da alkış aldı.

Editör: TE Bilişim