4 yıl önce eşinden ayrıldıktan sonra 5 çocuğuyla birlikte Süleymaniye Mahallesi Güney Kanal sokakta derma çatma bir evde kalan 49 yaşındaki Sevda Çakan, hurdacılık yaparak evini geçindirmeye çalışıyor. Bahçede düşerek kolu kırılan Çakan, doktorların ‘Çalışmamam gerekiyor’ demesine rağmen çocukları için sokak sokak gezip hurda toplayarak evini geçindirmeye çalışıyor.

ÇALIŞMAK ZORUNDAYIM

Biri engelle olmak üzene 5 çocuğuyla birlikte yaşam savaşı veren Sevda Çakan, “4 yıl önce eşimden ayrıldım. Çocuklarıma bakmak için İnegöl’de sokak sokak gezip hurda eşya topluyorum. El arabasıyla topladığım hurdaları satarak evimi geçindirmeye ve çocuklarıma bakmaya çalışıyorum. Çocuğumun biri engelli olduğu için devlet az da olsa yardım ediyor ama 6 kişilik bir aileye bu yetmez. Bahçede hurdalarla uğraşırken düşerek kolumu kırdım. En son muayeneye gittiğim de doktor çalışmamam gerektiğini söyledi ama çalışmazsam nasıl geçineceğim? Zorda olsa tek elimde hurda eşya topluyorum. 11 yıldır İnegöl’de hurda eşya topluyorum. Bu yaptığım işten de utanmıyorum. Alnımın teriyle ekmeğimi kazanmaya çalışıyorum” dedi.

BANA YARDIM EDİN

Çakan, “Benim tek derdim çocuklarımın iyi bir eğitim almalarıdır. Bunun için her zorluğa göğüs germeye çalışıyorum. Ama elimden bu kadar geliyor. Bunun için hem devlet büyüklerimizden hem de hayırseverlerden yardım bekliyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim