Türk Silahlı Kuvvetleri´nde bir grubun 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, darbeci Tuğgeneral Semih Terzi´yi öldürdükten sonra cuntacılar tarafından şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir´in ismi İnegöl´de dünyaya gelen bebeğe verildi.

15 Temmuz darbe girişiminde darbecilere ilk kurşunu sıkan ve daha sonra da şehit olan Astsubay Ömer Halis Demir´in ismi, ülke genelinde birçok yeni doğan bebeğe verilirken, İnegöl´deki Demir ailesi de bu kervana katılarak yeni doğan bebeklerine Ömer Halis ismini vererek, kahramanın isminin yaşatılmasına vesile oldu.

İNEGÖLLÜ ÖMER HALİS DEMİR

İnegöl Devlet Hastanesinde önceki gün saat 10.45 sıralarında 3 kilo 600 gram olarak dünyaya gelen bebeğin babası Sami Demir, aslında oğlunun ismini Ertuğrul olarak belirlediklerini ancak arkadaşı Tufan Yüzer´in tavsiyesinden sonra oğlunun ismini Ömer Halis Demir koyduklarını söyledi.

ERTUĞRUL´DU ÖMER HALİS DEMİR OLDU

Kahraman Astsubayın ismini taşıyan oğlunu kucağına alarak mutluluğunu paylaşan baba Sami Demir, “Bildiğiniz gibi 15 Temmuz darbe girişimi başarılı olmadı. Çok şükür ki başarılı olmadı. Başarılı olmamasındaki en önemli neden millet ve askerin içinde bulunan öz vatan evlatlarıydı. Bu öz vatan evlatlarından biri de şehidimiz Ömer Halis Demir´di. Eşim Merve ile beraber daha önce yeni doğacak olan oğlumuza Ertuğrul ismini koymakta karar kılmıştık. Sonra arkadaşım Tufan Yüzer, ‘Ömer Halis Demir´ tavsiyesinde bulundu. Bende açıkçası Ömer Halis Demir´in hayatını araştırdım ve eşim Merve ile beraber oğlumuzun ismini Ömer Halis koyduk. Şimdilik kimliği yok ama Pazartesi günü kimliğini de alacağız" dedi.

ALLAH BU ÜLKEYİ ÖMER HALİS DEMİR´LERSİZ BIRAKMASIN

Oğlu Ömer Halis´in de, şehidimiz Ömer Halis Demir gibi öz vatan evladı olarak ülkesine ve milletine hizmet edeceğini ifade eden Sami Demir, "Biraz internet üzerinden araştırma yaptım. Ülke genelinde bir çok aile yeni doğan oğlunun ismini Ömer Halis koymuş ama bizim soy adımız Demir olduğu için şehidimizin tam olarak ismi olmuş oldu. Ömer Halis Demir benim ikinci çocuğum. Birde abisi var Alperen. Rabbime hamdolsun. Ömer Halis çok sağlıklı olarak 3 kilo 600 gram dünyaya geldi. İnşallah oğlum Ömer Halis´de, şehidimiz Ömer Halis Demir gibi öz vatan evladı olarak ülkesine ve milletine hizmet eder. Allah bu ülkeyi Ömer Halis Demir´lersiz bırakmasın" şeklinde konuştu. NEVZAT KAHVECİ

Editör: TE Bilişim