MÜSİAD GENEL BAŞKANINDAN MOBİLYACILARA BİRLEŞİN ÇAĞRISI


Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, İnegöl Şubesini ziyaret ederek, mobilyacılara önemli açıklamalarda bulundu.


Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Yerel Üst Kurul Başkanı Ahmet Şekerli, Üretim ve Planlama Üst Kurul Başkanı Oktay Dede ile beraberindeki heyet, ilk olarak İnegöl’deki mobilya ve tekstil firmalarını ziyaret ettiler. Kaan ve beraberindeki heyet daha sonra MÜSİAD İnegöl şubesi tarafından projelendirilen adliye konaklarının inşaatını ziyaret ederek incelemelerde bulundular.


Günün sonunda MÜSİAD İnegöl şubesinde üyeler ile bir araya gelen MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, mobilyacılara önemli açıklamalarda bulundu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnegöl Şube Başkanı Mehmet Döngel, şunları söyledi:
“Sayın genel başkanım yaklaşık 1 aydır ülkemizi karış karış gezmekte. Sağ olsunlar bugünü de bize ayırdılar. Bizi onure ettiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bizler onların önderliğinde İnegöl şubesi olarak elimizden geldiğince İnegöl’ümüz için Bursa’mız için ülkemiz için tüm İslam âlemi için çalışmaya devam ediyoruz. Ömrümüzün sonuna kadarda çalışacağız. Bizde emeklilik yok mezara kadar inşallah. Geldikleri için genel başkanımıza tekrar teşekkür ediyorum.”

Daha sonra söz alan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, İnegöl şubesinin çalışmalarından övgüyle bahsederek, “Mehmet başkanıma teşekkür ediyorum. Sizlere de teşekkür ediyorum burada bizimle beraber oldunuz. Elhamdülillah MÜSİAD artık yurt dışında cami inşaat temeli atıyor. Aynı zamanda yardımlarına koşuyor. Yani sadece bir işadamları derneği değil aynı zamanda gönüle hitap ederek örnek olan bir şubesiniz. O bakımdan hepinize teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Aynı zamanda yeni bir çalışmayı da siz yaptınız. Adalet konaklarıyla birlikte burada hem savcılarla hakimlerle bir arada, MÜSİAD’ın da bir birlikteliğinin de temellerini attınız ve binaları da bitirdiniz. Sizleri tebrik ediyorum.”dedi.


“KÜRESEL MARKA OLUŞTURUN”

Kaan, mobilyacıların bir araya gelerek küresel bir marka oluşturması gerektiğinin altını çizerek, “Mobilyacılar olarak küresel bir marka oluşturmanızı rica ediyoruz. Kendi markanızı üretin ama kapasite artırımıyla birlikte bir küresel bir marka ortaya koymanız gerekiyor. Yabancı bir firmanın 38.6 milyar dolar cirosu var. Kendisi mobilya üretmiyor, ürettiriyor. Maalesef mobilyacılarımız daha 8 milyar doları bulamadı. Bu marka tek başına 38.6 milyar dolar ciro yapıyor. Her tarafta üretiyor. Yani mağazacılık kısmında hepinizin ayrı ayrı mağazaları olabilir ama bir yabancı firma gelip Türkiye’de bu konuda bir pazarı alıyor mu? Şimdi siz yurt dışında gittiğiniz zaman Türk markası diye sizin mobilyanızı almıyorlar veya boykot yapıyorlar. Ama bir perakende mağazası açtığınız zaman daha başarılı olmanız mümkün değil mi? Yani bunları da düşünmeniz gerekiyor.”ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim