Yaklaşık 2 hafta önce Makedonya'dan bisikletle Hacca gitmek üzere yola çıkan avukat Senad İdrisi ve imam Amir Aslani, İnegöl’de mola verdi. Arnavutluk ve Yunanistan'ın ardından Türkiye’ye giriş yapan 2 arkadaş, yolculukları sırasında fotoğraf ve video çekerek, gelecek nesillere güzel bir hatıra bırakmak istiyor.

MOTİVASYONUMUZU HZ. MUHAMMED'DEN ALIYORUZ

Yolculuğa Makedonya Kalkandelen'den başladıklarını ifade eden Senad İdrisi, “Arnavutluk’un ardından Yunanistan üzerinden Türkiye’ye geldik. İstanbul’dan sonra Bursa’ya ve akabinde İnegöl’e geldik. Bizler iki arkadaş olarak, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in, onun ashabının ve tüm Müslümanların yürüyerek hacca gittiği gibi bisikletle giderek, hac vazifemizi yapmak istiyoruz. Motivasyonumuzu Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in yürüyerek hac yapmasından alıyoruz” dedi.

YOLCULUK BİR AY DAHA SÜRECEK

Bisikletle hacca gitmeyi 2 sene önce düşünerek planladıklarını ifade eden Amir Aslani, zorluklarının farkında oldukları yolculuğun toplam 40-45 gün süreceğini belirtti. Yolculuklarını sosyal medya üzerinden de paylaştıklarını ve birçok insanın kendilerini takip ettiğini belirten Aslani, bu konuda herkesin kendilerine destek verdiğini söyledi. Kendilerini İnegöl’de ağırlayan İnegöl Hamiyet ve Yardımlaşma Vakfı yetkililerine teşekkür eden Aslani, “Devam edeceğimiz yolculuğumuz bir ay daha sürecek. Yolculuğumuz sırasında 3 kıtadan, Makedonya, Arnavutluk, Yunanistan, Türkiye, Mısır ve Suudi Arabistan olmak üzere 6 ülkeyi gezmiş olacağız. Bu proje için bir yıldır pratik yapıyorduk. Tahmini olarak da minimum kişi başı 5-6 bin Euro masrafımız olacağını düşünüyoruz. Günde ortalama 4-4,5 saat pedal çevirerek yolculuğumuzu devam ettireceğiz. Mekke’ye ulaştıktan sonra Hac görevimizi yerine getireceğiz ve akabinde de uçakla ülkemize geri döneceğiz” dedi.

BİSİKLETLE HACCA GİDEN İLK KİŞİLER

Aslani, daha önce bir kişinin Bosna'dan yürüyerek hac vazifesini yerine getirdiğini, ancak bisikletle ilk kez kendilerinin bu yola çıktığını ve birçok insana örnek olmak istediklerini dile getirdi.

Editör: TE Bilişim