7 YILDIR DURUYOR

24 Şubat 2011 tarihinde Bursa Valiliğinde yapılan protokolün ardından elektronik ticareti yapan bir hayırsever tarafından temeli atılan Saime Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ek binası 7 yıldır tamamlanamadı. Süreç içerisinde Spor Lisesine geçen okul bahçesinde ek bina inşaatında aradan geçen uzun süreye rağmen bir çivi dahi çakılmadı. Hayırsever tarafından, annesinin adına zemin artı 1 kat, artı çatı katında konferans salonu ve laboratuarı olacak şekilde 16 derslikli ek bina yapılması konusunda, 2011 yılında Valilikte anahtar teslim şeklinde bir protokol imzaladı. Hayırseverin annesinin adının okula verilmesinin ardından, o dönem 2012-2013 eğitim öğretim yılında hizmete açılması planlanan ek bina inşaatı, yaşanan bazı sıkıntılar nedeniyle durdu. Ek binanın yaklaşık 1,5 Milyon TL'ye mal olması planlanıyordu.

KIZ ÖĞRENCİ YURDU YOK

Ek binası konusu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce önceki eğitim öğretim dönemlerinde Milli Eğitim Bakanlığına iletilmişti ama bir sonuç alınamadı. Spor Lisesinde ve çevresinde bulunan okullarda eğitim gören yatılı kız öğrenciler, barınma ihtiyaçlarını Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsünde bulunan kız yurdundan karşılıyorlar.

YURT YAPILSIN

Kampüsten servisle gidip gelen öğrenciler için ek binanın kız yurduna çevrilmesini isteyen veliler, “Kız yurduna sadece Spor Lisesinin değil, çevrede bulunan okullarda eğitim gören öğrencilerinde ihtiyacı var. Mevcut inşaatı kullanarak burada 150-200 kişilik bir kız öğrenci yurdu yapılabilir. Bu sayede okullar bölgesinde eğitin gören ve barınma ihtiyacı bulunan kız öğrenciler için güzel bir yurt kazandırılmış olur. Şuan mevcut alanda bir okula da ihtiyaç yok. Yurt yapılması daha elzem bir konu” şeklinde konuştular.

Editör: TE Bilişim