Perşembe günü Alanyurt Kapalı Pazar alanında tezgah açan tarihi ve antika eşya satışı yapan (Bitpazarı) esnaflar, yetkililerden destek bekliyor. Pazar günlerinin değişmesini isteyen esnaflar, pazarın hafta içi kurulması nedeniyle işlerinin 3’te bire düştüğü belirterek, “Bizler Cumartesi günü tezgah açmak istiyoruz” dediler.

HER ŞEYİN İKİNCİ ELİNİ BULABİLİYORLAR

Alanyurt’taki Salı Pazarında Perşembe günü kurulan ikinci el eşya pazarında vatandaşlar, aklına gelebilecek her şeyin ikinci elini bulabiliyor. Pazarda eldivenden merdivene, mobilyadan elektronik eşyaya, antikadan cep telefonlarına, kıyafetten ayakkabıya kadar ikinci el olan eşyalar sergileniyor. İkinci el eşya pazarında, hiç kullanılmamış, hatta paketi açılmamış eşyalar da bulmak mümkün. Kurulan pazar, ihtiyacını düşük maliyetle gidermek isteyen çok sayıda vatandaşa hizmet veriyor. İkinci el ve ucuz eşyaların satıldığı pazar, kurulduğu günlerde renkli görüntüler oluşturuyor. Ucuza alışveriş imkanı sağlayan pazarda, eski ev aletlerinden tamir araçlarına, hurdalardan antikalara kadar çok sayıda satılık ürün bulabiliyor. Pazarı gezen vatandaşlar uygun fiyatlarla alışveriş yapmanın keyfine de varıyorlar. Alışveriş yapmayıp sadece gezmek için bile pazara gelenler var. Tezgahları dolaştığınız sırada sergilerde karşınıza ummadığınız güzellikte malzemeler çıkabiliyor. Tezgahlarda adeta geçmişle yüzleşiyorsunuz.

İŞLERİMİZ 3’TE BİRE DÜŞTÜ!

Pazarda tezgah açan esnaflardan Gündüz Alptekin, “Öncelikle bu Pazar Cumartesi günleri kurulan bir Pazar. İnegöl’deki insanlar pazarın Perşembe günü kurulduğunu bilmiyorlar. Bilmedikleri için bu bizi olumsuz yönde etkiliyor. Yani işlerimiz düştü. Havaların soğuması ve pandemi bizleri fazlasıyla etkiledi. İşlerimiz 3’te bire düştü. Ben esnafım ve buraya gelerek tezgahımı açmak zorundayım. Mazot param mı çıkara, yemek param mı çıkar, para kazanır mıyım onu düşünme şansım yok. Tek düşünme şansım, ‘Bu Pazar benim pazarım. Ben pazara gelip tezgah açmak zorundayım.’ Esnafların genelde konuştuğu, genel düşündüğü ve beklentisi de bu. Biz yetkililerden ricamızdır; bu pazarla ilgili farklı çalışmalar yapılsın. Yani eğer burası bize zorsa, bizi başka yere de verebilirler. Yeter ki bastığımız yer asfalt olsun, sağlam olsun, üstümüz açık olsun. Nereye derlerse biz esnaflar olarak orada pazarımızı kurmaya razıyız” dedi.

YETKİLİLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ

Esnaflar olarak Cumartesi günü tezgah açmak istediklerini ifade eden Alptekin, “Çünkü Cumartesi günü özellikle mobilya sektöründe çalışanlar çalışmıyor. Sadece çalışanlar içinde geçerli değil. Bu pazarı takip eden, seven insanlarımızda var. Diğer sektörlerde çalışan insanlarımızda hafta içi çalıştığı için bu pazara gelemiyor. O nedenle pazarımızın günü olsa olsa Cumartesi olur. Bunda dolayı yetkililerden yardım bekliyoruz ve pazarımızın günün değişmesini rica ediyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim