Pansiyon sahipleri durumu, “Tamamen keyfi verilmiş bir karar” olarak değerlendirdiler.

Bursa Valiliğinin 10 Mayıs 2013 tarihli yazısı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü Denetmenleri tarafından yapılan kontrollerde, yurt açma izin belgesi alınmadan öğrenci kaydedildiği ve izinsiz olarak faaliyet gösterdiği gerekçesiyle İnegöl’de faaliyet gösteren ve özellikle yüksek öğrenim öğrencilerinin barındığı Kardelen, İnci, Yuvam, Bahçelievler 1-2 isimli pansiyonların faaliyetlerine Zabıta ekiplerince son verilmişti.

KAÇAK ÇALIŞMA SÖZ KONUSU DEĞİL

Kapatma kararını, bir kısım öğrenci yurdu sahiplerinin şikayetleri üzerine keyfi verilmiş bir karar olarak değerlendiren pansiyon sahipleri adına açıklama yapan İnci Pansiyonun sahibi Ferhat Demir, “Bursa Valiliği tarafından Kardelen, İnci, Yuvam, Bahçelievler 1-2 pansiyonları sadece öğrenci barındığı gerekçesi ile kapatılmıştır. Bu pansiyonlar vergilerini ödeyip, resmi ruhsatları ile hizmet vermekte olup, kaçak çalışmaları söz konusu değildir. İnegöl’de bulunan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel yurtların sahiplerinin şikayeti üzerine tamamen keyfi verilmiş bir karardır. Söz konusu olan öğrenci yurtlarının sahipleri, hatayı kendilerinde aramak yerine, çamur at izi kalsın misali işi gücü ile uğraşan, kimseye zararı olmayan 5 işyerinin kapanmasına sebep olmuştur. Kaliteli amir işiyle, kalitesiz amir kişiyle uğraşır. Kapatılan pansiyonlarda konaklamaya gelen hiçbir müşteriye, ‘Öğrenci ya da sivil misin?’ sorusu sorulmadan, şartlara uygun olanlara yer verilmektedir. Tabelasında pansiyon ibaresinden başka bir yazı bulunmayan işyerlerinin, ‘Kaçak Yurt’ diye adlandırılması tamamen yanlıştır. Biz Yurt değil, Pansiyon işletiyoruz” dedi.

DİRENMEMEMİZİN SEBEBİ HUKUKA OLAN İNANCIMIZDIR

İnegöl dışında, Türkiye genelinde hizmet veren her pansiyonda öğrencilerin konakladığını örnek veren Ferhat Demir,  “Kaçak çalışıyor denilen 5 pansiyonun, İnegöl Belediyesinden aldığı ‘İş Yeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı’ ve vergi levhası bulunmaktadır. Zabıta ve Emniyet ekiplerine direnmememizin tek sebebi, hukuka olan inancımızdır. Danıştay’da olan dava dosyamızın lehimize sonuçlanması ihtimalini göz ardı eden Valilik makamı hakkında, dosyanın lehimize sonuçlanması durumunda, kişiliğimize, ismimize verdiği zararlardan ve yaşadığımız kayıplardan dolayı maddi manevi dava açacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim