Başbakan Yardımcısı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yenişehir ovasındaki 16 bin hektarlık tarım arazilerinin sulama suyu ihtiyacını giderecek olan, Boğazköy Barajı bağlantılı sulama kanaletlerinin temel atma törenine katılacaklar. İnegöl’e bağlı Boğaz köyünün yanında 1991 yılında yapımına başlanarak, geçtiğimiz yıl tamamlanan,  Yenişehir ovasında 16 bin hektarlık arazide sulu tarım yapılmasını sağlayacak, aynı zamanda enerji üretimi de gerçekleştirilecek olan Boğazköy Barajı’nın sulama kanaletlerinin temel atma töreni, 21 Nisan 2012 Cumartesi günü (yarın) saat 11.00'de Yenişehir İlçe merkezinde gerçekleştirilecek.
Kanaletlerin temel atma törenine Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun da katılıp birer konuşma yapacakları bildirildi.
Sulama sisteminin faal duruma geçmesiyle Yenişehir İlçesine bağlı Çayırlı, Koyunhisar, Marmaracık, Menteşe, Demirboğa, Toprakocak, Barcın, Subaşı, Akdere, Avşar, Kozdere, Uluköy, Karabahadır, Çelebi, Papatya, Köprühisar, Ebeköy, Yolören, Terziler ve Çamönü köylerinin sulama suyu ihtiyacının karşılanacağı kaydedildi.

 

Editör: TE Bilişim