Emniyet ekiplerinin yoğun çalışmasına rağmen, kullanıp komalık olan gençlerin sayısının artmasının önüne geçilemediği Bonzai kullanımı, İnegöl’de de son günlerde sık sık gündeme geliyor. İnegöl’de  Ramazan Bayramı arifesinde Bonzai içerek hastanelik olan 2’si kız 6 gencin ardından Yeniceköy mahallesinde de 3 gencin Bonzai’den komalık olmaları, tehlikenin giderek arttığını gösteriyor.

Arife günü akşam saatlerinde İnegöl’ün üç değişik yerinde Bonzai isimli uyuşturucu madde içen gençlerden bazıları hastanelik oldular. Gelen ihbarlar üzerine, İnegöl’ün üç değişik yerinde bonzai maddesinden etkilenen 17 yaşındaki V.E.,  18 yaşındaki H.İ.E., 18 yaşındaki V.D., 17 yaşındaki M.C. ile 15 yaşındaki A.K. ve  G.Ç. isimli kız çocukları 112 Acil Servis Ambulansları ile emniyet ekipleri tarafından  İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisine getirilerek buradaki işlemler sonucunda  tedavi altına alındılar.

Hayati tehlikesi bulunduğu belirtilen V.E. isimli genç, İnegöl Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Bursa Şevket Yılmaz Hastanesine sevk edildi. Aynı gün Yeniceköy mahallesinde (Beldesinde) de Bonzai kullanan 3 genç hastanelik oldu. Gençler, kendilerini hastaneye götürmek isteyen Jandarma ekiplerine direnip, zorluk çıkardılar.

HASTANEYİ BİRBİRİNE KATTILAR

İddiaya göre Bonzai maddesi içtikleri için hastanelik olan gençlere doktorlar tarafından müdahale edilirken, bazı arkadaşları ise hastane önünde gerginliğe neden oldular. Emniyet ekipleri ve hastanede görevli güvenlik ekipleri tarafından sakinleştirilmeye çalışılırken, sert tepkiler üzerine hastane önüne takviye ekipler istendi. Gerginlik ancak bu şekilde yatıştırılabildi.

YAKININI GÖRMEYE GELİRKEN KAZA YAPTI         

Öte yandan, bonzai maddesi içtiği için İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırılan gençlerden birini ziyarete gelen bir yakının özel otomobiline, Acil Servis önünde, Adnan Menderes  Bulvarı üzeri Adliye binası istikametinden gelip, Hükümet meydanı  yönüne gitmekte olan plakasız motosiklet çarptı. Özel otomobilin ön kısmına çarpan motosikletten düşen genç sürücü, yola savrulurken, Acil Servisten getirilen sedye ile Acil Servise götürülmek istendi, ancak sedyeden inen genç  tedavi olmak istemedi.

AĞABEYDEN TOKAT

Acil serviste tedavi gören gençlerden birisinin ağabeyi olduğu öğrenilen bir kişi ise, hastane önünde gerginliğe neden olan gençlerden birisine tokat attı.

 

Editör: TE Bilişim