Yapımcılığını İnegöllü Erdoğan Yaprak´ın yaptığı, yönetmenliğini Erhan Baytimur üstlendiği, senaryosunu ise Coşkun Gündoğdu´nun yazdığı “Bordo Bereliler Suriye” filmin konusu, 2015´in Eylül ayında geçiyor. Hakkâri Dağlıca´da 16 askeri şehit eden PKK´lıların yakalanması için seferberlik başlatılır. Bölgeye getirilen Bordo Bereliler, bu görevi tamamlamaya kararlıdır ve daha görevin başından ´dön´ emri almamak için telsizlerini kapatırlar. Yüzbaşı Murat ve komutasındaki ekiple işbirliği yapan Bordo Berelilerin hedefi Suriye´de, Türk sınır güvenliğini tehdit eden bir terör örgütünü durdurmaktır. Ancak FETÖ olduğu ortaya çıkan örgütün başında yer alan "Çöl İmamı" lakaplı Ebu Salim´i yok etmek bir hayli zorlu olacaktır.

FİLMİNİ İNEGÖL´DE İZLEDİ

Filmin çekimleri, Türkiye´nin en çok teröre şehit veren ili Osmaniye´de yapılırken, film izleyicinin büyük beğenisini kazandı. Tv´de ilk kez Kanal D´de yayınlanan sinema filminde Yüzbaşı Murat karakterini canlandıran yapımcı Erdoğan Yaprak, filmi Nil Köftecisi ve Cafe´de vatandaşlarla birlikte izledi.

Yapımcılığını üstlendiği ve ilk deneyimi olan “Bordo Bereliler Suriye” sinema filminin izleyici tarafından beğenilmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade eden Erdoğan Yaprak, “Türk askerinin vatanı için gerektiğinde seve seve canını feda edebileceğini, aldığı eğitim ve karakteri ile de düşmanı nasıl yok edebileceğini göstermesi açısından güzel bir sinema filmi yaptığımızı düşünüyorum” dedi.

 

Editör: TE Bilişim