İnegöl’de tanımadığı bir telefon numarasından “Selamun Aleyküm. Abi ben İzmir’den Zafer hoca. Abi benim İzmir’de eşimin hacı teyzesigiller hayvanlara mera yeri yaparken toprağın altından sarı sarı 1551 adet 10 kilodan fazla 50 kuruş büyüklüğünde paralar bulmuşlar. Bunları değerlendirebilir miyiz?” mesajı alan Ömer Şenses (33), mesajı atan kişiden şikayetçi oldu. Şenses; “Kimsenin Canı Yanmasın” dedi.

İnegöl’de, bir mobilya firması yetkilisi Ömer Şenses’in cep telefonuna, Perşembe günü saat 16.35’de bilmediği bir numaradan mesaj geldi. Mesajda, “Selamun Aleyküm. Abi ben İzmir’den Zafer hoca. Abi benim İzmir’de eşimin hacı teyzesigiller hayvanlara mera yeri yaparken toprağın altından sarı sarı 1551 adet 10 kilodan fazla 50 kuruş büyüklüğünde paralar bulmuşlar. Bunları değerlendirebilir miyiz?” yazdığını gördü. Mesajı atan kişinin dolandırıcı olduğunu düşünen Şenses, numarayı aradı. Şenses, telefonu açan kişiyle diyaloğa girdi. Kameralara yansıyan görüşmede şüpheli “Telefonda konuşmayalım. Senin İzmir Kemalpaşa gelmen lazım. Ben seni orada karşılarım.” İfadelerini kullandı. Bunun üzerine Şenses, kendisi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi.
Şenses, bir arkadaşının da, aynı mesaj aldığını öğrendi. Bunun üzerine Şenses, karakola giderek mesajı atan kişi ya da kişilerden şikayetçi oldu.
AMAN DİKKAT!
Vatandaşlara uyarıda bulunan Ömer Şenses, “İşyerimde çalışırken bir mesaj geldi. Ben daha öncede böyle bir mesajla karşılaşmıştım. Son gelen mesajda “Selamun Aleyküm. Abi ben İzmir’den Zafer hoca. Abi benim İzmir’de eşimin hacı teyzesigiller hayvanlara mera yeri yaparken toprağın altından sarı sarı 1551 adet 10 kilodan fazla 50 kuruş büyüklüğünde paralar bulmuşlar. Bunları değerlendirebilir miyiz?” ifadeleri vardı. Ben bu noyu aradım. Beni İzmir’e davet etti. Telefonda ayrıntılı konuşmak istemedi. Daha sonra telefonu kapattı. Bu tür dolandırıcılık olayları oldukça fazla. 3 ayda bir bana mesaj geliyor. Daha öncede şikayette bulundum, yine aynı şekilde şikayette bulundum. Daha önceki şikayetimde ‘kovuşturmaya yer yoktur’ şeklinde karar çıktı ama ben bunun peşini bırakmayacağım. Kimsenin canı yanmasın” dedi.

Editör: TE Bilişim