İnsanoğlunun hayvanları!

Bunu yapan insan olamaz!

İnegöl´de gün geçmiyor ki yeni bir vandalizm vakası yaşanmasın. Geçtiğimiz  yıl Yeni mahalleye kazandırılan çocuk parkı ve spor sahası kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce yakılarak tahrip edildi. Parkı ateşe veren şüpheliler emniyet ekiplerince aranıyor.

İNSANLIKTAN NASİBİNİ ALMAMIŞLAR

Yeni Mahalle Gölcük ile Fesleğen sokakları arasında geçtiğimiz yıl İnegöl belediyesi tarafından kazandırılan çocuk oyun alanı ve spor alanı gece saatlerinde kişi veya kişiler tarafından ateşe verildi. Salıncaklar, kaydıraklar tamamen yanarak yok olurken, kauçuk zeminin büyük bir kısmı zarar gördü. Tel örgüleri de yırtan insanlıktan nasibini almamış şahıslar, oyun alanındaki bazı malzemelere de zarar verdiler. Yaşanan olay sonucunda oyun ve spor alanında 60 bin liranın üzerinde maddi zarar oluştu.

ÇOCUKLAR MUTSUZ!

Parka oyun oynamaya gelen çocuklar ise durumu görünce mutsuz oldular. Çocuklar, oyun alanlarını yakan şahıslara öfke kustular.

BUNU YAPANLARA İNSAN DENEMEZ

Çocuk Oyun Parkının yakılması hakkında konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yeni bir Vandalizm olayı ile karşı karşıya olduklarını belirtti. Aktaş, “Belediye olarak Bugünün Yarını; Yarının umudu olan geleceğimizin teminatı çocuklarımız adına her mahalleye kazandırılmaya çalıştığımız çocuk oyun parklarının sayılarını her geçen gün artırmaya çalışırken, çocuklarımız için böylesi önemli yerlerin saldırıya uğraması kabul edilemez bir durum. Lütfen artık el birliği ile Vandalizm´e dur diyelim” dedi.

DUR DEYİN

Vandalizmi, “bilerek ve isteyerek, kişiye ya da kamuya ait bir mala, araca ya da ürüne zarar verme eylemi” olarak nitelendiren Aktaş, “Bilindiği üzere; belediyeler halkın kullanımı için; sebil çeşmeler, otobüs durakları, yeşil alanlar, dinlenme parkları, çocuk oyun alanları, ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmaları yapar ve muhafaza eder. Halkımızın ortak kullanımındaki bu alanlar, en çok vandalizme maruz kalan alanlar. Vandalistler tarafından, çocuk oyun alanlarında kaydırakların kırılması, salıncak zincirlerinin koparılması ve oyun gruplarının yakılması; Belediyemiz tarafından dikilen ağaçların dallarının kırılarak ya da kopartılarak zarara uğratılması, otobüs duraklarının camlarının kırılarak ve yazılar yazılarak zarara uğratılması; çocuk parklarının duvarları, muhtarlık binalarının duvarları ve okul duvarlarına yazılar yazılarak zarar verilmesi; yeşil alanların üzerine basılarak zarara uğratılması; kaldırım taşlarının kırılarak zarara uğratılması; Belediyemiz tarafından çiçek partellerine dikilen çiçeklerin koparılarak zarara uğratılması gibi daha birçok vandalizme maruz kalan alanları ve olayları sıralayabiliriz. Bu konu sadece İnegöl´ün, İnegöl Belediyesi´nin sorunu değil. Bu konu tüm Türkiye´nin ve Dünyanın bir sorunu” diye konuştu.

60 BİN TL TUTARINDA ZARAR VAR

Alanyurt Yeni Mahalle Fesleğen Sokaktaki Çocuk Oyun parkının gece yakıldığını aktaran Aktaş, “Bizler belediye olarak canla başla çalışıp çocuklarımıza bir park daha kazandırmanın derdindeyiz. Ama maalesef üzücü, hoş karşılanmayan bir olayla karşılaştık. Alanyurt Yeni Mahalle Fesleğen sokakta bulunan parkımız kimliği belirlenemeyen kişilerce yakılarak 60 bin TL tutarında bir zarar verildi. Bu olayı bizim Yeni Mahalle sakinlerine mal etmemiz yanlış olur. Bu parkı yine tamir edeceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın buradaki çocuklarımıza parkta oynama imkanı sağlayacağız. Halkımızdan tek isteğimiz böylesi güzel ve nezih alanlara sahip çıkılması.” Dedi.

VANDALİZM BİR İNSANLIK SORUNU

Aktaş konuşmasını şöyle sürdürdü; “Vandalizm bir insanlık sorunu ve ayıbıdır. Bu sorunu ve ayıbı yine insan olarak bizlerin çözmesi gerekmekte. ‘Bana dokunmayan yılan bin yaşasın´ mantığı sığ düşünceli insanların mantığı olduğundan bu düşünceyi bir an önce terk etmemiz gerekir. Bu konuda herkesi sağduyuya ve duyarlı olmaya davet ediyoruz. Özellikle Vandalizm durumuyla karşılaşan vatandaşlarımız; Alo 155 Polis İmdat hattından emniyetimize veya belediyemizin Alo 153 hattından bizlere ulaşarak kamu malına sahip çıkabilirler”.

 

Editör: TE Bilişim