-45 Metrelik Uçurumd

-45 Metrelik Uçurumdan Kayalıklara Uçup, Boğazköy Baraj Gölüne Sıfır Vaziyette Duran Araçta Bulunan İki Kişi Ölümden Döndü-


İnegöl’e bağlı Hamzabey köyü ile Boğaz köyü arasındaki karayolu üzerinde meydana gelen kazada, iki kişi tam anlamıyla mucize eseri hayata tutundu. Mıcırdan kayan özel otomobil, yoldan çıkarak 45 metrelik uçurumdan kayalıklara doğru uçtu, takla atarak bayır aşağı yuvarlanan özel otomobil, Boğazköy Barajına sıfır vaziyette durdu. Ters dönen aracın sürücü şoför mahallinde sıkışırken, yanındaki bayan yaralandı. İtfaiye ekipleri, sıkıştığı yerden kurtardıkları sürücüyü, İnegöl-Yenişehir yolu üzerinde bekleyen 112 Acil Servis Ambulans aracına  getirinceye kadar ecel terledi döktü.

Edinilen bilgilere göre, Adapazarı’nda ikamet eden ve İnegöl’deki bir mobilya firmasının ortağı olan 53 yaşındaki İbrahim Erdoğan, birlikte çalıştıkları 29 yaşındaki Ayşe Karayakan ile birlikte Yenişehir istikametinden İnegöl’e gelirken, Boğaz köyü ile Hamzabey köyü arasındaki mıcır zemine sahip yolda virajı alamayarak, yaklaşık 45 metrelik uçurumdan aşağıya uçtu. Kayalık bölgeye uçan 54 ZY 570 plakalı özel otomobil, daha sonra takla atarak Boğazköy Baraj suyuna yaklaşık 1 metre kadar dalarak ancak durabildi. Sürücü İbrahim Erdoğan, ters dönen araçta sıkışırken, yanındaki Ayşe Karayakan yaralandı.

Aynı yolu kullanan sürücülerin haber vermesi üzerine kaza yerine gelen 112 Acil Servis Ambulansında görevli sağlık ekipleri, İnegöl İtfaiye Müdürlüğü Arama Kurtarma ekibi, Jandarma ekipleri ve Korkmaz Araç Kurtarma ekibi, yaralıları araçtan çıkarmak için yoğun bir çaba sarf etti. Araçtan çıkarılan yaralı bayan, aşağıya sarkıtılan ip yardımı ile yukarı çekilerek, kaza yerinde hazır bekleyen 112 Acil Servis Ambulansı ile İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırılarak tedavi altına alındı. Ekipler bu kez araçta sıkışan sürücüyü kurtarabilmek için ter döktü. Aracın kapıları İtfaiye ekipleri tarafından kesilerek, şoför mahallinde sıkışan sürücü güçlükle çıkarıldı. Ekipler, yaralı sürücüyü sakinleştirmek için sürekli temas halinde olurken, güçlükle çıkartılan sürücü sedyeye koyularak ip yardımı ile yukarı çekildi. İlk müdahalesi olay yerinde hazır bulunan 112 Acil Servis Ambulansında görevli sağlık ekiplerince yapılan yaralı sürücü İbrahim Erdoğan, kaldırıldığı İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisindeki müdahalenin ardından Hastanede tedavi altına alındı. Kaza yapan aracı yukarı çekmekte kolay olmadı.

TAM DONANIMLI KURTARMA ARACI VE KURTARMA BOTU GÜNDEMDE

Öte yandan, İnegöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz’ın başlattığı ancak gerekli ilgiyi görmeyen “Tam Donanımlı Kurtarma Aracı” ile İtfaiye birimine bu ve benzeri vakalarda kullanılmak üzere bir “Kurtarma Botu” kazandırılması konusu, iki kişinin tam anlamıyla bir mucize eseri kurtuldukları kazanın ardından, bir kez daha gündeme geldi. İnegöl’ün hemen yanı başında iki tane Baraj Gölünün oluşması, Kurtarma Botunun önemini açıkça gösteriyor. Aracın suya gömülmesi halinde yada yaralıları kayalık bölgeden yukarıya bin bir güçlükle çıkarmak yerine, Kurtarma Botu aracılığı ile en uygun bölgeden direkt ambulansa taşınması için Kurtarma Botu kullanılmasının önemi bu kazada ortaya çıktı.

Editör: TE Bilişim