CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca imara açılmak istenen Yunuseli Havaalanı için bugün havaalanı önünde partilileriyle beraber basın açıklaması yaptı.
İsmet Karaca: “Yunuseli Havaalanı Bursa’nın ortak malıdır. Burası Bursalılarındır. Bursa halkı buraya 9 yıl boyunca bağış topluyordu. Cumhuriyetin ilk yıllarında, Bursa halkı fedakarlık yapıp, bu araziyi satın aldılar. 1936 yılından itibaren Türk Hava Kurumu’nun eğitmenleri burada uçuş eğitimleri veriyordu. Burası Türk Hava Kuvvetleri’ne teslim ediliyordu. Ne zaman ki bu pistin büyük gövdeli uçakların inişine uygun olmadığı görüşü hakim kılınınca Yenişehir’deki askeri havaalanının sivilleştirilmesiyle maalesef burasının kaderi çiziliyor ve rant çevrelerinin gözü buraya dikiliyordu. 2001’den 2017’ye kadar burada hava sporları etkinlikleri yapılıyordu. Ekim 2016’da burası Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi, o gün buranın kaderi net bir şekilde çizilmeye başlandı”dedi.

CHP İl Başkanı İsmet Karaca “Atatürk Spor Salonu’nu yıkıp, Millet Bahçesine ekleyip yeşil alanı büyütme derdinde olan AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi 1.400 dönümlük yeşil alanı yok etmeye hazırlanıyor. 8-10 bin konutluk bir kent kuracak. Beton yığını kuracak. İçine de millet bahçesi sıkıştırıyorlar. O halde tamamını millet bahçesi yapın. Şu an biz deprem riski yaşıyoruz. Yıkıcı bir deprem yaşadığımızda nerede toplanacağız? Okulların bahçeleri enkaz dolu. Yarın başlarlar molozları taşımaya. Ben söyleyince onlar hemen başlıyor.” ifadelerini kullandı.

Yarım bıraktığı her projenin peşindeyim

“Bursa’ya 7 maddelik müjde veren sayın Alinur Aktaş’a ben de tek maddelik müjde veriyorum” diyen Karaca, “Yarım bıraktığı, bitiremediği her projenin peşindeyim. Hepsini tek tek takip edeceğim. Şimdi biz açıklama yaptıktan sonra çark ediyorlar. İpekböceğini sorduktan 2 saat sonra Alinur Aktaş seferlerin başlayacağını söyledi. BUDO’yu satıyorlardı. Biz karşı çıkınca ‘satmıyoruz’ dedi. Tüm kötü yönetime rağmen BUDO’nun 1 milyon yolcusu var. Yüzde 65 zam yaptılar. Bu hangi vicdana sığıyor? Halk pandeminin altında ezilmiş. İnsanlar işsiz… Kendi beceriksizliklerini İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yıkmak için iskele ücretine zam yaptılar. ‘Biz satmıyoruz, CHP İl Başkanı algı yapıyor’ dediler. Satmıyorsunuz da Akşemsettin nerede? İsimlere de saygı duymuyorlar. Akşemsettin Yunan adalarında, Emirsultan Kore’de. Ne işi var Emirsultan’ın Kore’de. Uludağ’ı da satacaklardı ama sattırmam deyince geri adım attılar. 7 projenin başlangıç ve bitiş tarihini veriyor. Neden bitiş tarihini veriyor? Çünkü güvensizlik var. Halk onlara güvenmiyor.”dedi.

Kentsel dönüşüm değil rantsal dönüşüm yaptınız

“Gözlerini buraya Yunuseli Havaalanı’na diktiler” diyen Karaca sözlerine şu şekilde devam etti. “Buranın betonlaşmasını istiyorlar. Kentsel dönüşüm değil rantsal dönüşüm yaptınız. Çekirge’deki Maliye Lojmanlarını törenle yıktılar şimdi açık otopark oldu. 7 yıldır otopark. Mahallelerimizin kentsel dönüşüme ihtiyacı var. Oralarda yapın. Ama nerede kupon arazi var, nerede boş arazi varsa geliyorsunuz… Bursa Büyükşehir Belediyesi battı… Biz kayyuma karşıyız ama eğer bir yere kayyum atanacaksa Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne atansın. Hiçbir proje bitmiyor. Acemler’deki köprü 500 günü geçti ama hala bitmedi. 500 günde üstgeçit yapamıyorsunuz.”

CHP Bursa İl Başkanı Karaca “Havalanı arazisini bitiş tarihine yetiştirirler, erken bile bitirirler. Çünkü burada rant var, beton var. T2, T1 baştan sona yanlış proje. Siz Terminal’den tramvaya bindiğinizde Heykel’e çıkamayacaksınız. Bu çağda öyle bir mühendislik yaptılar ki… Kent Meydanı’nda aktarma yapmazsanız Heykel’e çıkamazsınız. Orada tramvay durduğunda yolcular yolun içine düşecekler. Kalfanın aklına gelecek mevzu 21. Yüzyılda AKP mühendisliğinin aklına gelmiyor. Gerçekten içler acısı durum.

Editör: TE Bilişim