Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklama sonrası resmen kademeli normalleşme dönemine geçti. Buna göre; Düşük (mavi), orta (sarı), yüksek (turuncu) ve çok yüksek (kırmızı) risk grubunda gösterilen iller arasındaki geçiş her ilin tedbirlere uyma performansına göre haftalık olarak değişecek. 11 il daha yüksek risk grubuna geçmeye yakın. Bursa da vaka sayısına göre orta risk grubundan yüksek risk grubuna geçebilir.

Veriler analiz edildiğinde düşük ve orta risk gruplarında normalleşme adımları atılacak olsa da rehavete kapılınmaması gerekliliği ortaya çıkıyor. 11 il daha yüksek risk grubuna geçmeye yakın.

Sağlık Bakanlığı'nın iki haftalık değerlendirmeleriyle güncel risk gruplarına göre iyileşme olan illerde tedbirler esnetilecek, yükseliş olduğu takdirde ise artırılacak.

BU İLLER ORTA RİSK GRUBUNA GEÇEBİLİR

Ağrı, Diyarbakır, Iğdır, Uşak,

BU İLLER ORTA RİSKTEN YÜKSEK RİSK KATEGORİSİNE GEÇEBİLİR

Erzurum, Nevşehir, Bursa, Malatya

BU İLLER YÜKSEK RİSKTEN ÇOK YÜKSEK RİSK GRUBUNA GEÇEBİLİR

Kocaeli, Kırklareli, Mersin

BAKAN KOCA'DAN ÇAĞRI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin risk haritasının yer aldığı sosyal medya paylaşımında tedbirlerin uygulanması konusunda çağrıda bulundu. Bakan Koca'nın paylaşımı şöyle: "Haritamızın tamamının mavi olması için çalışacağız. Bunu sağlayacak olan en önemli gayretimiz tedbirlere tam uyum. Sarı, turuncu ve kırmızı iller de mavi olana kadar tedbirli olmalıyız. Mavi illerimiz de durumlarını korumalı" dedi.

Editör: TE Bilişim