Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından 2022 Türk Dünyasının Başkenti Bursa oldu. Kararı sosyal medya hesabından paylaşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Mutluyuz, gururluyuz… Bursa’mız 2022 TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR BAŞKENTİ oldu. Hayırlı olsun…” ifadesinin kullandı.

Geçtiğimiz sene tüm dünyada etkili olan koronavirüs sebebiyle ertelenen ‘Özbekistan Hive 2020 Türk Dünyası Başkenti’ açılış programı, tarihi İç Kale’de yapıldı. Programda sahne alan sanatçılar, Özbekistan’ın yöresel müzik ve dans gösterilerinin yanı sıra Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye, Türkmenistan ve Macaristan gibi farklı coğrafyalardan örnekler de sergiledi.

Bursa’nın 2022 Türk Dünyası Başkentliğine aday olması sebebiyle Özbekistan’da bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Hive çok tarihi ve kadim bir şehir. Türk dünyası için çok önemli bir şehir. 2021 yılında pandemi sebebiyle etkinlikler yapılamamıştı. 2021’in sonlarına doğru da muhteşem bir final gerçekleşti. İki gün sonra 2022 Türk Dünyası Başkenti’ne karar verilecek. Bursa olarak adayız ve iddialıyız. Daha güzel organizasyonları yapmak için kararlıyız” demişti.

Bugün yapılan toplantı sonucunda 2022 Türk Dünyasının Başkenti Bursa oldu. Kararı sosyal medya hesabından paylaşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Mutluyuz, gururluyuz… Bursa’mız 2022 TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR BAŞKENTİ oldu. Hayırlı olsun…” ifadesinin kullandı.

Editör: TE Bilişim