Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kent içi toplu ulaşım mobil uygulaması olan "Bursakart Cepte" lansmanı Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından gerçekleştirildi. Başkan Aktaş, "Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın ulaşım ile ilgili işlemlerini daha da kolaylaştıracak olan uygulamamızı hayata geçirdik" dedi.

Alinur Aktaş, "Bursa'mızda toplu ulaşım araçlarına, günlük 1 milyon biniş gerçekleşiyor. Yaklaşık 2,5 milyon bursakart'ın kullanıldığı şehrimizde, günde 85 bin'in üzerinde kart dolumu gerçekleşiyor. Dolayısıyla kart ofislerindeki işlemlerin yüzde 68'ini vizeleme işlemleri oluşturuyor. Yine, çağrı merkezi aramalarının yüzde 65'i otobüsüm nerede bilgisi için gerçekleşiyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak, vatandaşlarımızın ulaşım ile ilgili işlemlerini daha da kolaylaştıracak olan uygulamamızı hayat geçirdik" açıklamasını yaptı.

İşte Aktaş'ın lansman konuşmasında öne çıkan başlıklar:

- 1 ağustos 2020 tarihi itibariyle IOS ve Android tore'da markete çıkan mobil uygulamamız sayesinde Bursalılar artık;

•Bakiye görme, online dolum, online vizeleme,

•Temassız karekod tekli bilet, temasız nfc tekli bilet

• Otobüsüm nerede, nasıl giderim,

• Otobüs saatleri sorgulama gibi işlemleri kolaylıkla halledecekler.

- Uygulama sayesinde yapılan online dolumu en geç 15 dakika sonra validatöre okuttuğumuzda kartımıza yükleniyor ve böylece hiçbir yerde bayi aramadan kartımıza yükleyip otobüsümüze binebiliyoruz.

- Yolcularımızın, bursakart'larında ne kadar bakiye kaldığını görebilmeleri veya herhangi bir bayiye gitmeden işlemlerini rahatlıkla yapabilmeleri için mobil uygulamaya geçildi.

- Öğrenci, öğretmen veya tam (belge gerektirmeyen) aylık/yıllık vize işlemleri bu uygulama ile yapılabiliyor.

 - Yani belge istenmeyen tüm vize işlemleri seyahat kartları ofislerine gitmeden yapabilecek bir özellik haline geldi.

- Otobüse binerken kartımda bakiye var mı yok mu? Sorusu veya araç içerisinde bir başkasından kart isteme derdi artık son buluyor.

- Yeni teknoloji ile kartın sağ arkasındaki 14 karakteri mobil uygulamaya girerek, kartımızın içindeki bakiyeyi görebiliyoruz...

- Durakta beklerken, çağrı merkezini aramadan direk uygulama üzerinden aracın harita üzerinden nerede olduğunu ve ne kadar sürede geleceğini öğrenebiliyoruz.

- Bursa'nın herhangi bir yerine toplu taşıma kullanarak nasıl gideceğinizin cevabı da bursakart mobil'de.

- Nasıl giderim fonksiyonu ile nereye gideceğinizi yazmanız yeterli.

- Bursakart mobil en hızlı ve en ekonomik olarak nereye, nasıl gideceğinizi rota üstünde gösteriyor.

- Vatandaşlarımız, ulaşımınızı sağlayabileceği hatların listesine erişerek aynı zamanda kendileri için ulaşım süresinin en kısa olduğu hattı da öğrenmiş olacaklar

- Pos cihazlarından ya da uygulamadan alınan tek binişlik kare kod bileti, ister fiş olarak isterse telefondan kare kod okuyucuya gösterilerek geçiş sağlanabilecek.

- Aynı zamanda vatandaşlarımız, alınan kare kodu arkadaşlarına, tanıdıklarına ve yakınlarına göndererek biniş hakkı hediye edebilecekler.

- Nfc teknolojisi olan vatandaşlarımızın telefondan aldığı nfc bileti validatöre telefonu okutmasıyla geçiş sağlayan bir sistem.

 2021 SONUNA KADAR ULAŞIMIN YÜZDE 80'İ DİJİTALLEŞECEK

Alinur Aktaş, Versiyon 2.0 ile; "Aylık abonman, öğrenci/öğretmen abonman yükleme, fotoğraflı kişiselleştirilmiş kart başvurusu ve takibi, burbak otopark doluluk oranları ve navigasyon ve ingilizce dil desteği de geliyor" ifadelerini kullandı ve "Burulaş'ın ulaşımda dijital dönüşüm stratejik hedefi: fiziksel noktalarda sunulan hizmetlerin 2021 sonuna kadar en az yüzde 80'inin dijitalleştirilmesi olması. Bu vesileyle, bursakart mobil uygulamamızın hayırlara vesile olmasını diliyorum" diyerek sözlerine son verdi.

Editör: TE Bilişim