Şoförler Odası Başka

Şoförler Odası Başkanı Korkmaz’ın Bursa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanına Tepkisi;

“Keyfi uygulama ile esnafımız mağdur ediliyor”

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, önceki akşam Kanal 16'da yayınlanan Genel Yayın Yönetmeni Hasan Özdemir'in sunduğu 'Yerel Platform' programının   konuğu oldu. Korkmaz, İnegöl'ün trafiği ile alakalı sorulan tüm soruları yanıtladı.

İnegöl'den Bursa'ya fabrika işçisi taşıyan İnegöllü servis sürücülerinin, haberdar olmadığı gereksiz bir uygulama nedeniyle, Bursa Zabıta Daire Başkanlığınca, ‘U Belgesi’ olmadığı gerekçesiyle İnegöllü servis araçlarının trafikten 15 gün süreyle men edilmesine tepki gösteren Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, konuyu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a kadar götüreceğini kaydetti. Korkmaz, keyfi uygulama yapan Bursa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanına tepki gösterdi.

İnegöllü servis sürücülerinin Bursa'da yaşadığı sıkıntılardan bahseden Korkmaz, "İnegöl toplu taşıma araçları Doğu garajına gidiyor. Bunun kararını Bursa Büyükşehir Belediyesi, İnegöl Belediyesine bildiriyor, ‘senin aracın buradan öteye gitmeyecek’. Yarın öbür gün araçlar Kestel'den öteye geçemeyecek. Bunu Bursa ayarlıyor. Buda olacak. Oraya doğru gidiyor. Çünkü, Bursa'nın trafiği tıkanıyor. Aynı İnegöl gibi tıkanıyor.  İlçelerden gelen araçlar direkt olarak terminale gidebilir, bu düşünülebilir.  İlçe Belediyeleri, Bursa Büyükşehirle bu konuyu masaya yatırabilir" dedi.

BURSA BÜYÜKŞEHİR ZABITA MÜDÜRÜNÜN KEYFİ UYGULAMASI

Bu konunun sadece İnegöl'ü kapsamadığını ileri süren Korkmaz, "Bursa Büyükşehir Belediyesi, bundan 4-5 ay önce bir karar aldı. İlçeleri kapsayan bir karar alıyor. İlçelerden gelen araçların Bursa'ya girmesi için U belgesi istiyorlar. Alınan karar doğru olabilir. Sonuçta Bursa'ya bir sürü korsan giriyor. Bunun engellenmesi lazım. Kestel, Gürsu, Beşevler güzergahı belirleniyor ve yıllardır bu şekilde çalışıyorlar.  Bursa'da İnegöl'e güzergah belgesi veriyor. İki tarafta birbiri ile anlaşmalı şekilde bu işi yürütüyor. Çünkü, İnegöl'den Bursa servis giderken, Bursa'dan da İnegöl'e servis geliyor. Bursa'da faaliyet gösteren Ulaştırma Koordinasyon Merkezi tarafından bununla alakalı karar alıyor. Karar'da, ‘bu U Belgesini almayan S plakalı servis araçları, trafikten 15 gün süreyle men edilir’ diyor. Bu karar, ‘kendim çaldım kendim oynadım’ hesabına benziyor. Bu yazıyı hiç bir İlçe Belediyesine göndermiyor. Bir kaç arkadaşın arabası bağlanmıştı. Bende konuyla ilgilenmek için Bursa'ya gittim. Zabıta Daire Başkanına, İnegöl Belediyesinin güzergah belgesini gösterdim. Zabıta Dair Başkanı bana 'Ben bu güzergahı tanımıyorum. U belgesi olacak' dedi.  Bende kendisine bu U Belgesinden İnegöl'ün haberinin olmadığını, bu bilgiyi İnegöl'e göndermesi gerektiğini söyledim. 15 gün sonra aracı almaya gittim, bize 'tekrar bir bağlama kararı çıkararak, 30 gün daha bağladık' dediler. Zaten bağlı araca, tekrar bağlama yaptılar. Bize 'U Belgesini almadan, bu aracı çıkarma şansınız yoktur' dediler. U Belgesini almak için teklifte bulunduk. Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKM) toplantısının ay sonunda toplanacağını söylediler. Böyle bir mantık olamaz. Servis sürücümüzü çok ciddi şekilde mağdur ettiler. UKM müdürü ile görüştük. Konuyu çözdük. Bize verilen yazıda, 'Toplu taşıma yönetmeliğinin 13'ncü maddesi kapsamında U tipi güzergah belgesi talebinde bulunmuştur. U Tipi belgesi için istenen tüm evrakları tamamlamıştır. UKM kurulunun toplantısının son günün denk gelmesi nedeniyle, konu alt komisyona havale edilmiştir' ifadeleri yer alıyor. Onay çıktı. Aracı almak için Zabıta Daire Başkanlığına gittiğimiz de, aracı teslim edemeyeceklerini ifade ettiler. Benim esnafımı 20 gün bağlayarak perişan ettiler. Bursa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanının keyfi uygulaması nedeniyle, esnafımız mağdur oldu" diye konuştu.

BURSA'YA GİDEN 40 ARACIMIZ BAĞLANIRSA, BÜYÜK SIKINTI YAŞANIR

Bu gün itibariyle Bursa'ya giden 40'a yakın servis aracının olduğunu bildiren Korkmaz, "Diyelim ki, bu servis araçlarımızın hepsini bağladılar. Bursa'ya giden fabrika işçileri perişan olur. Bende yetkililere, bu tür evrakları tamamlayanlar hakkında işlem yapmamaları yönünde teklifte bulundum. Ama Zabıta Daire Başkanı ‘ben anlamam’ diyor. Ne yaptıysak bir türlü olmuyor. İnegöl'de S plakalı araç Bursa'da gider çalışırsa, ben buna karşıyım. İnegöl'deyse İnegöl'de çalışacak. Böyle bir mağduriyeti kelimelerle ifade edemiyorum. Talebiniz haklı olduğu halde, Zabıta Daire Başkanının keyfi uygulamasıyla karşılaştık" diye konuştu.

KONUYU ARINÇ'A KADAR GÖTÜRECEĞİM

Konu hakkında kanuni sürecin başlatılacağını söyleyen Korkmaz, "Konuyu Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç'a kadar götüreceğim. Gerekirse, eğer ulaşabilirsem, Başkanımıza kadar bu konuyu götüreceğim. Çünkü ciddi bir mağduriyet var. Yarın bu araçların tümü bağlanırsa, bu İnegöl'ün mağduriyeti haline gelir. OSB'deki fabrikalar işçilerinin servisi noktasında mağdur olacaklar" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim