Kontrollü normalleşme sonrası oluşan rehavetle İnegöl’de günlük vaka sayısı 100’ün üzerine çıkarken, Bursa’da bin 100’ü geçmeye başladı. Bursa vaka sayısı dağılımına göre ise İnegöl, Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım’dan sonra 4’ncü sırada yer alıyor.

GÜNLÜK BİN 100 VAKA

Bursa ve ilçelerindeki günlük vaka sayısı dağılımlarına bakıldığında Osmangazi günlük 300 ortalamayla ilk sırada. Nilüfer günlük 200 civarı vaka ile 2’nci sırada, Yıldırım günlük 150-200 ile 3’ncü, İnegöl de yeniden günlük 100 vaka ile 4’ncü sırada yer alıyor. Bu durum doğal olarak Bursa’da hastanelere başvuruları arttırdı. Başvurular artınca da hasta yatağı sayıları yükseldi. Bu kapsamda Bursa Şehir Hastanesi’ne günlük vaka şüphelisi olarak başvuru sayısı bin sınırına ulaştı. Hastanede 85’i yoğun bakım olmak üzere 300 civarında da Covid teşhisiyle yatan hasta var. Başvurular ve buna dayalı olarak yatan hasta sayısındaki artış yatakların yeniden dolmaya başladığını gösteriyor.

8. PANDEMİ SERVİSİ DE AÇILDI

İnegöl’de alınan tedbirler sonrası günlük vaka sayıları 10’un altına düşmüştü. Kontrollü normalleşme süreci ile birlikte Türkiye genelinde olduğu gibi İnegöl’de de vaka sayılarında ciddi artışlar oldu. Artan vaka sayıları ile birlikte İnegöl Devlet Hastanesi Pandemi Servisi’nde yatan hasta sayısı da artış gösterdi. Devlet Hastanesinde 8. Pandemi servisi de açıldı. Yetkiler sürecin önemine dikkat çekerek, maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet edilmesi konusunda uyarılarda bulunuyorlar.

MUTASYON ETKİSİ

İnegöl'de son dönemde vaka artışlarının bir nedeni de mutasyon virüsün ilçemizde yoğun olarak görülmesi olduğu öğrenildi.

Editör: TE Bilişim