Önceki akşam İZED Başkanı Halil Peynirci’nin Kasımefendi caddesi üzerindeki işyerine gelen Bursa Ağır Master Halk Oyunları ve Spor Kulübü Başkanı Nesrin Akşit ve Yönetim Kurulu Üyeleri, yaklaşık 4 aylık bir çalışma sonucunda topladıkları 5 adet mavi kapağı Başkan Halil Peynirci’ye teslim ettiler.

Bursa Ağır Master Halk Oyunları ve Spor Kulübü Başkanı Nesrin Akşit, “Bursa Ağır Master Halk Oyunları ve Spor Kulübü olarak yaptığımız çalışmalar sırasında çok fazla su tüketiyoruz. İçtiğimiz suların kapaklarını da biriktirdik. Halil Peynirci’nin Başkanlığını yaptığı İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği’ne kapaklarımızı bağışlamak için geldik. 5 bin civarında kapak toplandı. Bu kapakları 4 ay gibi kısa bir sürede topladık. Kapakları toplarken yönetim kurulumuz, dansçılarımız ve üyelerimiz de destek verdi. Amacımız engelli vatandaşlarımıza destek vermek. Biz engelli vatandaşlarımıza zaman zaman dans eğitimleri de veriyoruz. Geçen yıl dünya dans gününde engelli vatandaşları sahneye çıkardık” dedi.

İZED Başkanı Halil Peynirci ise, “İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği ile İnegöl Belediyesi’nin ortaklaşa başlattığı mavi kapak kampanyamızda 1 yıldır çok iyi yol kat ettik. Kampanyamız doğrultusunda Bursa Ağır Master Halk Oyunları ve Spor Kulübünün Başkanı olan Nesrin Akşit kendisi de İnegöl kızı olduğu için, engelli vatandaşlarımıza destek olmak için Bursa’da topladığı kapakları bize getirdiler. Kendilerine İZED ve engelli aileleri adına teşekkür ediyoruz. Bu vesile ile yaz sezonu yaklaşırken, ilçe halkımızdan da kapaklarına sahip çıkmalarını istirham ediyoruz. Kampanya dahilinde şuana kadar 30 tane tekerlekli sandalye alındı. Bu kapaklarla da 1 adet tekerlekli sandalye alınabilecek” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim