Kurulduğu günden bu


Kurulduğu günden bu yana yerli ve yabancı ziyaretçilere ev sahipliği yapan, Türkiye’de bir çok kente örnek olan İnegöl Kent Müzesi, bu sefer teknik bir inceleme gezisine ev sahipliği yaptı.

Ülkemizin önemli bir sivil toplum kuruluşu olan ve 1993 yılından itibaren aktif faaliyet gösteren Mimar ve Mühendisler Grubu Bursa Şubesi, her ay düzenlediği teknik gezilerden bir yenisini İnegöl’e yaptı.

İnegöl Belediyesi’nin önemli projelerinden biri olan İnegöl Kent Müzesi’ni hem teknik açıdan incelemek hem de gezmek maksadıyla İnegöl’e geldiklerini ifade eden, Mimar ve Mühendisler Grubu Bursa Şube Başkanı Mustafa Bayraktar, “Bursa Şubesi olarak, her ay bir yere teknik inceleme gezisi düzenliyor, bu gezi ve incelemeler esnasında da aylık toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Bu ayki gezimizde İnegöl’ü seçtik. İnegöl’ü seçmemizde İnegöl Belediyesi’nin yaptığı projeler ile İnegöl Kent Müzesi etkili oldu” dedi.

“Mimar ve mühendisler olarak mesleğimizi ve uğraştığımız alanlarla ilgili konuları incelemek ve fayda sağlamak için, Türkiye’nin neresi olursa olsun teknik geziler düzenliyor ve bu geziler neticesinde de kendimizi geliştiriyoruz” diyen Bayraktar, bu gezileri hem teknik hem de moral ve motive amacıyla da gerçekleştirdiklerini söyledi.

Mimar ve Mühendisler Grubu Bursa Şubesi yönetim kurulu üyesi Ali Yılmaz ise, Kent Müzesi gezisinin son derece faydalı olduğunu, hem teknik açıdan hem de İnegöl kültürü açısından fayda sağladığını belirtti. Daha önce 15 farklı yere gezi düzenlediklerini ve en son olarak ise Petkim Aliağa Rafinelerini gezdiklerini vurgulayan Yılmaz, İnegöl’e yaptıkları ziyarette İnegöl Kent Müzesine hayran kaldıklarını da vurguladı. Yılmaz ayrıca, İnegöl gezisinin düzenlenmesinde destek veren Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a da ayrıca teşekkür etti.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Mimar ve Mühendisler Grubu Bursa Şubesinden 25 kişilik bir ekip gezi ve incelemelerde bulunmak için İnegöl’e gelmek istediklerini belirtiklerinde, kendilerine İnegöl Kent Müzesini önerdik. Gelip incelediler. Hem gezdiler hem de konularıyla alakalı oldukları için bizlerden bilgi aldılar. İnegöl Kent Müzemizde kendilerine kısa bir de sunum yaptık. Çok faydalı bir gezi olduğunu belirten grup üyeleri, Müzemize de hayran kaldıklarını ifade ettiler. Biz de kendilerine İnegöl Köftesi ikram ederek memnuniyetimizi belirttik. Tüm grup üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Alinur Aktaş, İnegöl’de faaliyet gösteren bir mobilya fabrikasında inceleme yaptıktan sonra müze ziyaretini gerçekleştiren Mimar ve Mühendisler Grubu üyeleri adına Bursa Şube Başkanı Mustafa Bayraktar’a bir şükran plaketi vererek,  grup üyelerine ayrıca İnegöl köftesi ikram etti.

Editör: TE Bilişim