2. Dönem Müdürler To

2. Dönem Müdürler Toplantısında Konuşan Mehmet Baştürk, İnegöl’ün Sınav Başarılarında Bursa 3’üncüsü Olduğunu Bildirdi- 

"Bursa'nın başarısı, İnegöl'ün başarısına bağlı"

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 2011-2012 eğitim öğretim yılının 2. dönem başı Müdürler Kurulu toplantısı, dün saat 13.30'da Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi çok amaçlı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, İnegöl'ün başarı çıtasının gittikçe yükseldiğini söyleyerek, "Bursa'nın başarısı İnegöl'ün başarısına bağlı" dedi. Baştürk ayrıca, ilçe genelinde İlköğretimde okullaşma oranın yüzde 99.2, Ortaöğretimde okullaşma oranın yüzde 80 olduğunu da kaydetti. Baştürk, bu yıl Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelindeki ilçelerde düzenlenen ortak sınavlarda İnegöl’ün, Mudanya ve Nilüfer ilçelerinden sonra  Bursa genelinde üçüncü sırada yer aldığını kaydetti.

Toplantıya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Şube Müdürleri Mustafa Karaarslan, Tahsin Çetinkaya ve Özer Yılmaz ile İnegöl genelindeki İlköğretim Okulları ve Liselerin müdürleri katıldı.

İKİNCİ DÖNEM HASAT ZAMANIDIR

Toplantının açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, 2011-2012 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin hayırlar getirmesini dileyerek, "Birinci dönemi sağlıklı ve başarılı bir şekilde sonuçlandırdık. İkinci dönem birinci döneme göre daha da önemli. Çünkü, ikinci dönem sınavların başladığı bir dönem. İkinci dönem bizim hasat zamanıdır. Bu ikinci dönemde idareci ve öğretmenlerimizin daha hassas ve daha aktif olmalarını istiyoruz" dedi.

AR-GE BİRİMİNİN FAALİYETLERİ

İlçede Ar-Ge biriminin oluşturulduğunu bildiren Baştürk, "Ar-Ge birimimiz, BEBKA ile yapmış olduğu ortak çalışma kapsamında, okul müdürleri ve rehber öğretmenlere yönelik bir eğitim semineri düzenledi. 5-6 okul müdürümüzün projeleri BEBKA tarafından kabul edildi. Bu yolda uğraşı verilirse, mutlaka sonuçlar güzel oluyor. İlçemizden 100. Yıl ilköğretim okulumuz Kaliteli Kurum dalında Bursa birincisi oldu. Ankara'da bizi temsil edecek. Güzel bir başarı. Ankara'da da başarılar dileriz" diye konuştu.

BURSA'NIN BAŞARISI İNEGÖL'ÜN BAŞARISINA BAĞLI

Baştürk, "Bursa'da yapılan bir toplantı vardı. Dolayısıyla Bursa'nın başarısı İnegöl'ün başarısına bağlı, bizim başarımız sizin başarınıza bağlı, sizin başarınızda öğretmen ve öğrencilerin ortaya koyacağı performansa bağlı. Bursa'nın başarısını yukarıya çıkarabilmek için herkesin bulunduğu kurumda yüzde 5 oranında başarılı olması gerekiyor. Böyle olursa Bursa'mızı iller sıralamasında ilk 10'a yerleştiririz. Eğer biz yüzde 5 yükselirsek, zaten Bursa'nın ilk üçüne gireriz" şeklinde konuştu.

MÜDÜRLERE UYARILAR

Okulları sürekli ziyaret ettiklerinde, bazı okullarda okul müdürlerinin iş konusunda hevesli olmadığını gördüklerini kaydeden Baştürk, "Örneğin bir okula gittiğimde, bu okulda 220 öğrenci olacağını söylüyorum, okul müdürüne sorduğumda bana 'bir saniye kayıtlara bakayım' diyor. Arkadaşlarımızın okulları konusunda hevesli ve istekli olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

GEREKİRSE MÜDÜR ODALARINI ANASINIFI YAPARIZ

2012-2013 yılının okul öncesi yılı ilan edildiğini söyleyen Baştürk, "Son 3-4 yıldan beri okul öncesi eğitiminde problem olmasın diye ilçemizin bir çok bölgesinde anaokulu yapıldı. 3 yıl önce eksiğimiz çokken, destekler sonucunda İlçemize Anaokulları kazandırıldı. Her müdürümüz bölgesinde okul öncesi eğitime katılacak öğrenci sayısını ortalama bilmesi gerekiyor. Eğer önümüzdeki sene sıkıntı çıkacaksa, bunları şimdiden görüp önlemini almak gerekiyor. Gerekirse okul müdürlerimizin odası, laboratuarlar Anasınıflarına dönüşmek durumunda kalabilir. Bunun önüne geçebilmek için ciddi bir planlama yapmamız gerekiyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Akşemsettin ve Cemil Sönmez İlköğretim Okullarının bahçesinde daha önce yapılan prefabrik Anasınıfları gibi bu projeyi de çok ihtiyaç okulların bahçesinde gerçekleştirebiliriz" dedi.

OKULLAŞMA ORANI YÜZDE 99

İlköğretimde okullaşma oranının yüzde 99,2, Ortaöğretimde ise yüzde 80 olduğunu kaydeden Baştürk, "Malumunuz önümüzdeki iki yıl içerisinde Bakanlığımızın da programında var. Zorunlu eğitim 12+1'e çıkıyor. Liselerimizde de bu yüzde 20'lik bölümü nereye yerleştireceğimiz konusunda hesap yapmak durumundayız. Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusunun artık açılması gerektiğini,  bu yüzde 20'lik kesimi de Eğitim Kampusumuza yerleştireceğimizi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

DEVAMSIZLIK YAPANLARI KAZANALIM

Baştürk, en çok Ortaöğretim 9'ncu sınıf öğrencilerinde devamsızlığın söz konusu olduğunu, devamsızlık yapan öğrencileri kazanmak için gerekli çalışmalar yapılması noktasında, rehber öğretmenler nezaretinde bir ekip kurulup, devamsızlık yapan öğrenciler evlerinde ziyaret edilerek, sıkıntının çözülmesi gerektiğini söyledi.

OKULLARI HALK EĞİTİMİ HİZMETLERİNE AÇALIM

Okulların tatillerde de, geceleri de halka açık kalması gerektiğine vurgu yapan Baştürk, "Halk Eğitimi Merkezine, kurs ve benzeri eğitimler yapması noktasında okullarımızı açmamız gerekiyor. Halk Eğitim Merkezimiz bir okulda kurs açmak istediğinde yardımcı olalım. İkinci dönemde her kurumun bir stratejik planı olmalıdır. Hedefleri olmalıdır. Şunu da iyi bilmek gerekir ki, insan sevgisi olmayan yönetici başarılı olamaz" diye konuştu.

BAŞARI ÇITAMIZ ARTIYOR

Toplantının, Milli Eğitim Şube Müdürlerinin sunumları bölümüne geçildiğinde söz alan Şube Müdürü Özer Yılmaz, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Bursa genelinde yapılan geri kazanım SBS ve YGS sınavlarında bu yıl büyük bir sıçrama yaptıklarını belirterek, ortak sınavlar sonucunda İnegöl'ün Mudanya ve Nilüfer'den sonra üçüncü sırada yer aldığını kaydetti.

İNEGÖL SIRALAMASINDA FEN İLE SAFVET BİRİNCİ

Yılmaz, ortak sınavlarda İlçe genelinde yapılan değerlendirmeye göre, Ortaöğretimlerde Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesinin, İlköğretimlerde ise Safvet İlköğretim Okulunun birinci olduğunu bildirdi.

Milli Eğitim Şube Müdürü Tahsin Çetinkaya ise, okulların gece gündüz halka açık olması noktasında 'Okullar Hayat Oluyor' projesinin hayata geçirileceğini söyleyerek, Okul Aile Birlikleri ve okulların donatımları hakkında bilgiler verdi.

Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Karaarslan'da, okul öncesi eğitim ve öğretmen görevlendirmeleri hakkında bilgiler sundu.

Editör: TE Bilişim