İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bursa İl Müftülüğü ve Erguvan Gençlik Derneği arasında Bursa ilinde ve ilçelerinde bulunan Kur´an Kursları ve Cami müştemilatlarında açılacak olan kurslarla ilgili işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, İnegöl Turgutalp Camii zemin katında Antrenör Mustafa Ergen yönetiminde Taekwondo çalışmalarına başlandı.

Turgutalp Camii İmam Hatibi İdris Demir, gençlerin spor ile kötü alışkanlıklardan uzaklaştıklarını, cami bünyesinde spor yapma imkânının sağlanmasının önemli olduğunu belirterek, gençleri kötü alışkanlıklardan koruyabilmek için buna benzer çalışmaların gerekliliğini dile getirdi.

CAMİ BÜNYESİNDE TAEKWONDO

İnegöl Merkez Vaizi ve Erguvan Gençlik Derneği Koordinatörü Dr. Ömer Faruk Atan ise, “Gençlerimizin camiye gelebilmesi için camilerimizin bünyesinde spor yapacakları, kültürel faaliyette bulunacakları, eğitim faaliyetleri gerçekleştirecekleri alanlar olması gerekiyordu. Bu konuda camilerde gençlerimizin gelip spor yaptığı, daha sonra çaylarını içtiği, bir araya geldiği mekanlar oluşturmak istiyoruz. Ayrıca Camilerin maneviyatından istifade etmişte olacaklar. İnegöl´de ilk sportif faaliyetimize Taekwondo ile başladık. Yine camilerin dernek için ayrılan bölümlerinde masa tenisi, satranç ve diğer sportif faaliyetlerimiz olacak. Gençlerimizi bekliyoruz" dedi.

Taekwondo Antrenörü Mustafa Ergen´de, Erguvan Gençlik Derneğine spora verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Ergen, “Gençleri sportif faaliyetler ile kötü alışkanlıklardan daha kolay uzaklaşıyorlar. Amacımız milli manevi değerlere bağlı, ahlaklı ve başarılı sporcular yetiştirmektir. Salonumuzdan başarılı sporcular yetiştirmeye devam edeceğiz” dedi.

MELEK ARSLAN, BALKAN ŞAMPİYONASINDA İNEGÖL´E TEMSİL EDECEK

Antrenör Mustafa Ergen, “Balkan Taekwondo Birliği tarafından düzenlenen ve 11-12 Kasım 2017 tarihleri arasında 13 ülkenin katılımı ile Edirne´de düzenlenecek olan Balkan Şampiyonasında sporcularımızdan Melek Arslan´ın İnegöl´ümüzü, derneğimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum. Kendisine şampiyonada başarılar dilerim” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim