İnegöl'de bir inşaat


İnegöl'de bir inşaat firmasında çalışan ve amatör olarak resim yapan Canan Yeyğel'in eserlerinin bulunduğu Yağlı Boya Resim Sergisi, dün İshakpaşa Halk Kütüphanesi Sergi Salonunda düzenlenen törenle izlenime açıldı.

Dün saat 14.00'de düzenlenen törene Kaymakam Durmuş Gençer, Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, İshakpaşa Halk Kütüphanesi Müdürü Kenan Kahraman, Türkiye Yardım Sevenler Derneği İnegöl Şubesi Başkanı Kevser İrgin, CHP İnegöl İlçe bazı yöneticileri  ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kurdele kesimi öncesinde bir açıklama yapan Canan Yeyğel, kendi eserlerinin yer aldığı ilk sergisini açmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Yaklaşık 2 yıldır çalışmış olduğu İnşaat firmasında amatörce yağlı boya resimleri yapıyordum. Yapmış olduğum eserler içerisinden 40 tanesini burada 28 Mayıs 2011 tarihine kadar İnegöl halkının izlenimine ve beğenisine sunuyorum. Bu eserler içerisinde aynı zamanda kızım Çiler Yeyğen'inde 4 tane eseri bulunuyor. Sergimizin açılış törenine katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Gerçekten üretimin önemli olduğunu, ancak sporu, sanatı ve kültürü de bırakmamak gerektiğini ifade eden Kaymakam Durmuş Gençer ise, "Bir süre önce bayanlar bir araya gelerek bir resim sergisi açmışlardı. Bu beni çok mutlu etmişti. Canan Yeyğel'in tek başına bunu yapmasından dolayı daha fazla memnun olduk. Bir bayanın bunu yapması, Türk kadını adına çok gururlandırıcı. Atatürk'ün söylediği çok güzel bir söz var, ‘Sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuştur'. Gerçekten üretim önemli ama sporu, sanatı ve kültürü bırakmamak lazım. Tüm insanlarımızı sanata, kültüre ve spora yönlendirebilsek psikologların bir kısmı aç kalır. İnsanların bu şekilde ruhsal ve bedensel olarak daha sağlıklı olacaklarına inanıyorum. Onun için bunun örnek olmasını istiyorum. Belediye Kültür Sarayında, Kütüphanemizde ve Kent Müzemizde sergi salonları var. Oralarda açılan sergiler beni mutlu ediyor. Yapmak isteyip de yapamadığım şeyleri, sizler yapınca ben de yapıyormuş gibi oluyorum. Biz sanatçılarımızı gönülden destekliyoruz. Bu serginin devamını da bekliyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kesilen kurdele ile resim sergisi izlenime açılarak, izlenime sunulan resimler incelendi.

Editör: TE Bilişim