Canlı yayın yapacaklar 
İnegöl de SMA Tip 1 hastası 3 yaşındaki Eda Öz için yardım kampanyası sürüyor. Belediye Başkanı Alper Taban ve İnegöllü dizi ve film oyuncusu Hande Soral ile canlı yayın yaparak Eda'ya destek verecekler. 
İnegöl'de eşinden ayrı yaşayan Hatice Öz'ün 3 yıl önce dünyaya getirdiği kızı Eda'nın doğumundan sonra fiziksel hareketlerinde hızlı bir yavaşlama görüldü. Minik Eda, ayaklarını hareket ettiremeyen ve emekleyemeyen Eda, ailesi tarafından hastaneye götürüldü. Minik Eda'ya, ‘gevşek bebek sendromu’ olarak bilinen ‘spinal musküler atrofi (SMA) tip 1’ hastalığı teşhisi konuldu.
Aile yaptıkları araştırmada, Eda'nın, Macaristan’da uygulanan ve yüzde 95 başarı oranı sağlayan tedaviyle iyileşebileceğini öğrendi. Öz ailesi, 2 milyon 132 bin dolarlık (yaklaşık 18 milyon lira) tedavi masrafları için, Kaymakamlık izniyle yardım kampanyası başlattı.
İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ile İnegöllü dizi ve film oyuncusu Hande Soral ile saat 21.00 de canlı yayın yaparak, Eda’nın yardım kampanyasına destek çağrısında bulunacaklar. 

Editör: TE Bilişim