Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İnegöl İlçe Temsilciliği Başkanı Osman Küçük, dernek eski Başkanı Osman Nuri Demircan ve dernek üyelerinin katıldığı kahvaltılı basın toplantısında, dernek tarafından ülke genelinde başlatılan kurban bağışı kampanyası ile ilgili bilgilendirmelerde bulunuldu.

60´TAN FAZLA ÜLKEDE KURBAN KESİMİ YAPILIYOR

Cansuyu Derneğinin mağdur ve yardıma muhtaç bütün bölge ve ülkelerde kurban kesimini hedeflediğini belirten Osman Küçük, “Gelecek Kurban Bayramımızı şimdiden tebrik ediyorum. Rabbim kesilen kurbanları makbul eylesin. Kurbanın anlamı olan Allah´a teslimiyet duygusunu kalplerimize yerleştirsin inşallah. Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak kurulduğumuz günden beri amacımız; afet, savaş, terör gibi olağanüstü ve olağan zamanlarda yurt içindeki ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine gıda, giyim, sağlık, eğitim, yakacak, kira, barınma, evlenme, yuva kurma, iş kurma, konut ve sair bütün hususlarda ayni, nakdi her türlü maddi ve manevi yardımda bulunmak ve insan hak ve özgürlüklerinin ihlal edilmesinin önlenmesi ile hak ve özgürlüklerin geliştirilmesi ve iyileştirilmesi yönünde çalışmalar yapmak olmuştur. Cansuyu Derneğimiz, savaş ve doğal afetlerin yaşandığı yerlerde, yoksulluk bölgelerinde, yetim ve korumasız kalan çocukların kendi topraklarında kültürlerinden kopmadan, öncelikle yakınları yanında yaşamalarını önemsemektir. Kimsesi olmayan çocuklar için ise barınma imkânı ve ortamı sağlamaktadır. Yine temel bir ihtiyaç olan su sıkıntısı çekilen coğrafyalarda, hayırseverler adına açtırılan su kuyuları ile bölge insanlarının dertlerine derman olmaktadır. İçinde bulunduğumuz kurban ibadeti döneminde ise daha da büyük özveri ile çalışarak, hayırsever bağışçıların kurbanlarını muhtaçlara ulaştırmaktadır. Bu bağlamda Cansuyu Derneğimiz, mağdur ve yardıma muhtaç bütün bölge ve ülkelerde kurban kesimini hedeflemiştir ve 60´tan fazla ülkede kurban kesimi yapmaktadır. Bizler de Cansuyu Derneği İnegöl Temsilciliği olarak, kurban bağışları ile ilgili İnegöl´ümüzün muhtelif noktalarına pankartlarımızı astık. Broşürlerimizi dağıttık. Her konuda cömert olan İnegöl halkımız da bizlere gereken teveccühü zaten gösteriyorlar. İnşallah, kurban kesiminin yanı sıra kurban deri bağışlarıyla da yardıma muhtaçlara elimizi uzatmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle bizden önce Cansuyu Derneğimizin İnegöl Temsilciliği görevini yürütmüş sayın Osman Nuri Demircan´a teşekkür ediyorum. İnşallah bizler de bugüne kadar yapılan çalışmalara yenilerini ekleyerek, bu hayır yolunda yürümeye ve halkımızı da buna vesile etmeye devam edeceğiz” dedi.

ALLAH´A YAKINLAŞMAK

“Kurban; Allah´a yakınlaşmak, muhtaçla paylaşmak” sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında 2016 kurban bedellerini açıklayan Küçük, “Buna göre Afrika-Asya 1´de kurban bedeli 350 TL, Asya 2´de kurban bedeli 400 TL, Türkiye-Filistin Kamp, Balkanlar´da kurban bedeli 620 TL, Gazze´de ise kurban bedeli bin 100 TL. Ayrıca Türkiye Finans, Kuveyt Türk, Ziraat, Vakıfbank, Halk Bankası şubelerindeki Cansuyu Kurumsal Tahsilat hesaplarından bağış yapılabilecektir” diye konuştu.

ZULME UĞRAYAN İNSANLARIN İMDADINA YETİŞEN BİR DERNEĞİZ

10 yıla yakın bir süre Cansuyu Derneğinin ilçe temsilciliğini görevini yürütmeye çalıştığını ifade eden Derneğin eski ilçe temsilcisi Osman Nuri Demircan ise, “O günkü şartlar altında biraz kısıtlıydık. Sadece resmi yetkiyi illere vermişlerdi. Biz ilçe olduğumuzdan dolayı sürekli merkez ve Bursa ile iletişim çerisinde olarak yardımlar yaptık. Sayın Başkanımız Osman beyin arz ettiği gibi 60´a yakın ülke içerisinde hizmet verilmekteydi. Bugüne kadar yeryüzünde zulme uğrayan bütün insanların imdadına yetişen bir derneğiz. Bu derneği kuran ve bugüne kadar insanlara hizmet etmeye çalışan çok değerli büyüklerimiz yaşıyorlarsa Cenab-ı Hakk hayırlı ömürler versin, vefat edenler varsa da onlara Allah´tan rahmet diliyorum. Duyarlı hareketiniz toplumumuza en güzel şekilde intikal ettirilecek. Diğer dernekler de mutlaka çok güzel şeyler yapıyorlar. Bu bir hizmet halkasıdır. Herkes kendi gücünün yettiği kadar koşuyor. Diğer kardeşlerimiz de güzel hizmet ediyorlar ancak derneğimizin özellikle üzerinde durduğu husus; hakikatten muhtaç mıdır, değil midir konusunda yerine giderek, inceleyerek teslim ediyor. Burada herhangi bir tasarruf etme hakkımız yoktur. Neden böyle bir disiplin içerisinde hareket ediliyor? İnsanoğlu şaşar beşer. Yanlış hareketler yapılabilir. Genel merkeze rapor edip inceleme yapıldıktan sonra bu yardımlar yapılıyor. Titizlik içerisinde bu derneğimizin vermiş olduğu hizmetler daha da çoğalacak. Türkiye genelinde yaygın bir hizmet ağımız var. Ciddi bir disiplin içerisinde hizmetler veriliyor. Basın mensuplarımızın da bu konuda büyük yardımları olacaktır. Ayni ve nakdi yardımlar vatandaşlarımıza bildirildiğinde derneğe olan yapı dolayısıyla büyük bir teveccüh olacak ve hizmetlerimizi daha güzel şekilde yapma imkânı bulacağız. Allah bundan sonra atmış olduğumuz her adımın hesabını verebilecek bir hizmet etmeyi nasip eylesin” şeklinde konuştu. NEVZAT KAHVECİ

Editör: TE Bilişim