Alınan kararlar gereği çarşı merkezinde yaya trafiğinin güvenliğinin sağlanması için 10 Eylül Cumartesi gününden itibaren Hacı Veli Ağa Sokak başından başlayarak Elektrik Sokak, Tabakhane Sokak ve Yapı Kredi Bankasının olduğu yerden itibaren araç trafiğine kapatılacak.

Kaldırım işgaline de Bayram öncesi esneklik getirilerek 05-11 Eylül tarihleri arasında esnafın kendi işyerinin önünde sergi açabilmesine ve satış yapabilmesine müsaade edilecek. Bayram sonrası ise yaya yolları için alınan kaldırım işgallerine son verilmesi hakkındaki karar aynen uygulanmaya devam edilecek.

ORANTISIZ BİR ŞEKİLDE SERGİ AÇMAYALIM

Açılacak sergilerin yayaların kaldırımları kullanmasına engel olmaması gerektiğine de dikkat çeken Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, “Bir konuyu özellikle belirtmek isterim ki esnafımıza yönelik aldığımız karar gereği kendi işyerleri önünde sergi açan esnaflarımız yayaların kaldırımları rahat bir şekilde kullanmalarına dikkat etmeliler. Özellikle orantısız bir şekilde sergi açılmamasını, kaldırımları kullanacak hemşehrilerim adına istirham ediyorum. Bu konuda esnaflarımızın duyarlı olacaklarına yürekten inanıyorum” diye konuştu.

ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATILACAK

Bayram yoğunluğu sebebiyle çarşı içini rahatlatmak ve ilçe halkının bayram alışverişlerini rahat ve güvenli bir ortamda gerçekleştirebilmeleri için 10 Eylül Cumartesi gününden itibaren Hacı Veli Ağa Sokak başından başlayarak Elektrik Sokak, Tabakhane Sokak ve Yapı Kredi Bankasının olduğu yerden itibaren araç trafiğine kapatılacağını kaydeden Taban, “Ayrıca şunu da ifade edeyim ki semt pazarlarımız bayram öncesi aynı yerlerinde kurulacaklar” dedi.

7/24 ESASINA GÖRE ÇALIŞIYORUZ

Alper Taban, Belediyelerin 7/24 esasına dayalı çalışan ve beşikten mezara kadar hizmet veren kamu kurumları olduğunu da vurgulayarak, “Bayram süresince halkımız, her türlü şikâyet ve isteklerini nöbetçi zabıta aracılığı ile Alo 153 No´lu telefondan Belediyemize iletebileceklerdir. Ben bu vesile ile tüm halkımızın Kurban Bayramını kutlar, hayırlı bayramlar dilerim” dedi. FAHRETTİN ENİŞ

Editör: TE Bilişim