Eylül 2010 Çarşamba

5 Eylül 2010 Çarşamba günü saat 14.00’de Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Başkanlığında gerçekleştirilen Ekim ayı Belediye Meclisi toplantısında, Nene Hatun Kız Meslek Lisesinin bahçesindeki Anaokulu’nun arsa tapusu Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilirken, Belediye Su ve Fen İşleri ile ilgili ihalelerin 42 ay süre ile yapılması konusunda Belediye Başkanlığına yetki verilmesi ve Otobüs Terminalinin yanındaki Belediyeye ait Akaryakıt İstasyonunun kira konusu görüşülerek karara bağlandı.

Gündem maddeleri arasında yer alan, Ahmet Türkel Çevre Yolu üzerinde Cerrah kavşağı yakınlarında yaptırılarak geçtiğimiz yıl hizmete açılan Nene Hatun Kız Meslek Lisesinin bahçesinde, Anaokulu yapılması için belediye tarafından tahsis edilen 2 bin 552 metrekare alanın tapusunun, 1 TL sembolik bir bedelle Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Su ve Fen İşleri ile ilgili ihalelerin yetkisi ile ilgili gündem maddesi görüşülürken, kısa bir bilgilendirme yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Görev sürem zarfından, 42 aydan kastımız, 2014 Haziran ayını kapsayan yani 3.5 yıllık süreçte,  çeşitli hizmetlerle ilgili ihale yapımı ile alakalıdır. Bununla alakalı her yıl ihale yapmanın belirli izin ve handikapları var. İhale iptal oluyor. Bazı sıkıntılar ortaya çıkıyor. Kalan 3.5 yılı göz önüne alarak oluşturulmuş bir maddedir” dedi.

Başkan Aktaş, konuşmasının ardından Su İşleri ve Fen İşleri ihalelerinin 42 ay süreyle yapılması konusunda Belediye Başkanlığına yetki verilmesi konusunu Belediye Meclisi üyelerinin onayına sundu. Konu oy birliği ile  kabul edildi.

Toplantıda yer alan 11 gündem  maddesinin görüşülüp, karara bağlanmasının ardından bir de takrir maddesi görüşüldü. Verilen takrir doğrultusunda Bursa-Ankara karayolu üzeri, Terminal ve Cazibe Merkezi yanında bulunan, Belediyeye ait olup şuanda müstecir tarafından çalıştırılan  Akaryakıt İstasyonunun kira yenilenmesi konusu görüşüldü.

Belediye Meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Aktaş, “Cazibe Merkezi ve Otobüs Terminali yanında, Bursa-Ankara karayolu üzerinde bulunan Sun Petrol İstasyonunun kiralama döneminin sonuna yaklaşıldı. Bu yerimizin kira ile ilgili  prosedürünü  tamamlamak amacıyla  kiralama ihalesi yapmayı planlıyoruz.  Bu  takrir maddesini de bu yüzden Meclisimize sunuyoruz” dedi. Cazibe Merkezi projesi kapsamında, bin 500 metrekare alan üzerinde kurulmuş olan bu akaryakıt istasyonunu da revizyona tabi tutacaklarını bildiren Aktaş,  “Alanı daha da küçültülüp, mimarımızın çizdiği plan çerçevesinde butik bir istasyon haline dönüştüreceğiz” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından yapılan oylamada, akaryakıt istasyonunun kira ihalesinin yapılması oy birliği ile kabul edildi.

 

Editör: TE Bilişim