2004 yılından buyana

2004 yılından buyana İnegöl’de faaliyet gösteren İnegöl Çevre ve Kültür Derneği (ÇEKÜD), Kemalpaşa mahallesi, Mahmut Esatbey caddesi, Sefa sokak, numara 1 adresindeki yeni dernek binasında, bir dizi etkinliğe imza atacak.

ÇEKÜD Başkanı Selahattin Arslan, geçtiğimiz Cumartesi günü saat 15.00’de dernek lokalinde düzenlediği basın toplantısında, İnegöl Halk Kütüphanesi’nin yanındaki yerinden, Kemalpaşa mahallesi Mahmut Esatbey caddesi Sefa sokak numara 1 adresine taşındıklarını belirterek, yeni dernek merkezinin çok amaçlı olması hasebiyle bir hafta sürecek, etkinlikler düzenleyeceklerini kaydetti.

İnegöl ÇEKÜD yönetim kurulu üyeleri Osman Sağ, Yusuf Demir, Ahmet Kara, Ali Doğru, Esat Budakoğlu ve Ferhat Soyer’in hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan Dernek Başkanı Selahattin Arslan, “2004 yılından bu yana İnegöl’de faaliyet gösteren bir kültür derneğiyiz. İnegöl’ümüzün çevre, kültür ve yaygın eğitim alanında karınca kararınca bizimde katkımız olsun istiyoruz. Hizmetlerimizi daha kaliteli ve daha geniş bir kesime sunalım, ulaşımı kolay olsun diye dernek lokalimizi İnegöl Kütüphanesi’nin yanından Mahmut Esatbey caddesindeki yeni adresine taşıdık. Bu vesile ile yeni dernek lokalimizi ve yeni dönem faaliyetlerimizi İnegöllü vatandaşlarımıza basının vasıtası ile duyuralım istedik” dedi.

İnegöl Çevre ve Kültür Derneği olarak kültür, sanat ve ahlaki değerler noktasında faaliyetlerini öğrencilere, bayanlara ve erkeklere yönelik sınıflandırdıklarını belirten Arslan, 19 Ekim 2009 Pazartesi (bugün) saat 14.00’de bayanlara, Emekli Kur’an Kursu Hocası Emine Sağlam eğitmenliğinde ‘Güzel Ahlak’ dersi, aynı gün saat 20.00’de bayanlara İlyas Şahin eğitmenliğinde   ‘Kur’an’ın Anlamıyla Buluşma’ dersi, 20 Ekim 2009 Salı günü (Yarın) saat: 14.00’de bayanların dernek yararına yaptığı kermes çalışması, 21 Ekim 2009 Çarşamba günü saat 20.00’de Şahin Aktaş eğitmeliğinde ‘Mesneviden Dersler’, 22 Ekim 2009 Perşembe günü saat 20.00’de Edebiyat Öğretmeni Ali Doğru’nun konuşmacı olarak katıldığı  ‘Edebiyat Sohbetleri’, 24 Ekim 2009 Cumartesi günü saat 09.00’da ilk ve orta öğretim öğrencilerine Rehber Öğretmen Semra İpek yönetiminde etüt ve güzel ahlak dersleri, aynı gün saat 14.00’de ise Çocuk Gelişim Uzmanı Şenay Sağ bayanlara yönelik seminerlerini kapsayan programların gerçekleştirileceğini bildirerek, 25 Ekim 2009 Pazar günü saat 10.00’da ‘Ferhat Soyer   Ebru Sanatı Kursu’ ile saat 14.00’de Esat Budakoğlu eğitmenliğinde ‘Hüsnü Hat Sanatı Kursu’nun verileceğinin altını çizdi.

İnegöl Çevre ve Kültür Derneğinin tüm bu faaliyetlerine İnegöl halkını davet eden Arslan, “Derslerimiz ücretsiz olup, kurslara katılan kursiyerlerden sadece maliyet karşılığı talep edilecektir. Ayrıca her ay gündemle ilgili uzmanlarından konferans veya seminerlerimiz olacaktır. Zamanı geldiğinde bu faaliyetlerimizin duyurusunu basın aracılığı ile bildireceğiz” diye konuştu.

Öte yandan İstanbul merkezli “Zinde Sosyal Gelişim Derneği’nin ülke çapında ‘Kur’an-ı Kerim’i ve Mealini Güzel Okuma’ yarışmasını düzenleyeceğini bildiren Selahattin Arslan, “Önümüzdeki günlerde tüm afişlerini camilerimiz ve Kur’an Kurslarında göreceğiz. İlgilenen tüm kardeşlerimiz derneğimize müracaat ederek veya www.kuranimiz.net adresinden daha geniş bilgi alabilir. Zaten derneğimizin girişimleriyle İnegöl’ümüze vericisini kurduğumuz 107.6 frekansından yayın yapan AKRA FM Radyomuzda da ilanları duyurulmaktadır” şeklinde konuştu.

Arslan, konuşmanın ardından yeni dernek binasında bulunan, çok amaçlı salon ve derslikleri de basına tanıttı.

Editör: TE Bilişim