15 Temmuz akşamı için planlanan ancak hain darbe girişimi nedeniyle ertelenen Konya gezisi, 23 Ağustos tarihinde gerçekleştirildi. Geziye Çeltikçi Mahallesi Muhtarı Rıdvan Uslu ve Cami İmam Hatibi Şevket Boyrat ile birlikte camiinin 53 bayan, 28 erkek cemaati katıldı. İki otobüs halinde gidilen gezide Akşehir´de Nasrettin Hocanın Türbesi ziyaret edildi. Hz. Mevlana´nın Türbesi, Şemsi Tebriz İplikçi Camii ve Şadırvanı, Alaattin Camii ile tarihi mekanlar gezilerek, incelendi.

Gaziye katılan cemaat, gezi organizasyonunda emeği geçenlere teşekkür ederken, Çeltikçi Camii İmam Hatibi Şevket Boyrat, “Muhtarlığımızın organizesi ile bay ve bayan cami cemaatimizi, Bursa Büyükşehir´e ait iki adet otobüsle Hz. Mevlana Konya gezisine götürdük. Oldukça güzel bir gezi oldu, bu tarihi mekanları, manevi atmosferi ilk kez görenler oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Alltepe´ye ve Muhtarımız Rıdvan Uslu´ ya çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Çeltikçi Mahallesi Muhtarı Rıdvan Uslu ise, “Bu geziyi aslında 15 Temmuz darbe girişimi akşamı planlamıştık. Saat 24.00´de yola çıkmak üzere otobüslere bindik, ancak darbe girişimi haberi ile erteledik. Camii cemaati ve Çeltikçi halkına yönelik ertelenen bu gezimizi 23 Ağustos tarihinde gerçekleştirdik. Bu organizasyonun gerçekleşmesi için bizlere iki adet otobüs tahsis eden Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Recep Altepe´ye teşekkür ediyoruz. Cami İmam Hatibimiz Şevket Boyrat´a katkılarından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Hz. Mevlana Türbesi ve gezdiğimiz diğer yerler manevi atmosferi ile mutlaka görülmesi gereken mekanlar. Güzel bir gezi oldu” dedi. SALİH BAKICI

Editör: TE Bilişim