İnegöl Belediyesi eski başkanlarından Cemal Arık, gittiği ABD’den İnegöl Belediye yönetimine, şehir plancıları, mimar, mühendis ve müteahhitler ile birlikte siyaset yapıp kendisini tekrar aday göstermeyen eski partililere sert eleştirilerde bulundu.

İnegöl Belediye eski Başkanı Cemal Arık, ABD Washington gezisinde yaptığı bir paylaşımla gündem oldu.

Sosyal medya hesabından, sakın ola beni yabancı ülkelerin, doğu-batı hayranı sanmayın. Adamların; önce çevre bilincine, sonra ilim- bilim- teknolojiye olan tavizsiz bağlılıklarına hayranım” diyerek kaleme aldığı eleştirisinde batıda, belediye başkanlarının ve siyasilerin gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için,  bir istikrar kent bilinci ile çalıştıklarını öne sürdü.

RANT SUÇLAMASI

Eski Başkan Cemal Arık paylaşımda önce inşaat sektörüyle ilintili meslek gruplarını hedef aldı. “Siz ey 3 kuruş fazla para kazanalım, 3-5 fazla gayrimenkul edinelim diyen; şehir plancıları, harita mühendisleri, mimar ve inşaat mühendisleri, gözü doymaz müteahhit ve tüm inşaatçılar, tefeciler Allah’ın verdiği güzellikleri talan ettiriyorsunuz” dedi.

Kendisinin Belediye Başkanı olduğu döneme ilişkin ise, “Birilerinizin aklına şöyle soru gelir, sen ne yaptın? Ben yukarıda yazdıklarıma karşı geldim, geldik diye taca çıktım, çıkarıldım” diye konuştu.

RANT SİYASETİ TACA ÇIKARDI

İnegöl için meydanlar , bulvarlar açtıklarını söyleyen Arık, “Adnan Menderes Bulvarı, Kaymakamlık binası önünden Bursa yoluna kadar kuzeyden batıya!, Kaymakamlık önünden, güneyden doğuya Park Caddesi,  Anafartalar Caddesi, Ertuğrul Gazi Caddesini açtık! Peki bize ne yapıldı? İnegöl’deki rant siyasetçilerince taca çıkarıldık ve davul zurna çaldılar.”

LİSTEDE ALPER TABAN’DA VAR

Paylaşımında İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’a da eleştirilerde bulunan Cemal Arık, “25-26 yıldır, çeyrek asırdır bizim açtığımız meydanların ve bulvarların yamasını ve bakımını dahi yapamıyorlar. Bizi taca çıkaranlar ve destekçileri de Ertuğrulgazi Caddesi’nde, şurada-burada rant peşindeler. Baston ile gezilebilir hale gelmelerine rağmen hala bize kumpas kuranlarla istepne görevi yapıyorlar. Verilen vazifelerini ifa ediyorlar. Sizde alkışlayın. Belediye başkanları, Alper Taban ve gelecektekiler. Bu görevler geçici, geçici. İz bırakın, eserler bırakın!“ dedi.

Editör: TE Bilişim