Belediye Başkanı Al


Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Başkanlığında dün saat 14.30’da gerçekleştirilen Ekim ayı Belediye Meclisi olağan  toplantısı gündeminin üçüncü maddesinde yer alan “Cenaze Defin İşleri  Hizmet Binası” konusu da görüşüldü.
Konuyla alakalı bilgilendirme yapan Belediye Başkanı Alinur  Aktaş, “Cenaze işlerinin Belediye Zabıta ve İtfaiye Müdürlüğünü ilgilendiren boyutları vardır. Şehrimiz her gün biraz daha  büyüyor. Günde en az bir cenaze olduğu gibi 8-9 cenazenin olduğu günlerde oluyor. Cenaze aracı temini konusunda Belediye olarak  gerekli önlemi aldık. Allah’a şükür hiçbir sıkıntımız yok ama insanlar farklı noktalarla cenaze işlerini yapma durumunda kalabiliyor. 2011 yatırım programımızda, Cenaze Hizmetleri ile alakalı Belediyemizin bünyesinde bir Müdürlük kurulmasını planlamıştık ama Müdürlük için  Bakanlık onayı gerektirir. Ancak biz  onay gerektirmediği için Cenaze Hizmetleri Birimi kurmak istiyoruz. Bununla alakalı bir sorumlu arkadaşımız olacak. Bayan ve bay personelimiz olacak. İnegöl’ümüzde her camimizin cenaze yıkama yeri olduğu gibi morgları olanlarda var. Fakat özellikle cenaze sahibinin buraya telefon veya şahsen müracaatla  ‘benim cenazem var’ demesi yeterlidir. Bekleme yerinden tutun, araçların muhafaza yeri ve yıkama yerine kadar her şey olacak. Tabi bu hizmet konusu yapılırken, cami ile mezarlık arasındaki boyuta karışmıyoruz. Çünkü cenaze namazı cenaze sahibinin isteğine göre olabilir. Bizim amacımız, cenaze sahibi bizden isteği sırasında çayını içerken, bütün işlerini halledebilmesidir. Takdir edersiniz ki bu tür işleri şehrin bir noktasında yapmak lazım. Bu tür hizmetlerin yerleşim yerlerinin içerisinde yapılmış olması görsel anlamda sıkıntı oluşturabilir. Bu konuyla alakalı bina çalışmaları 2011 yılı içerisinde olacak. Nasip olursa 2011 yılı 5 veya 6. aylarında İstanbullu Hasan Mezarlığı arkasındaki alanda inşa edeceğimiz Cenaze Defin Hizmetleri Binasında hizmet vermeye başlayacak. Söz konusu alan Yeni İnegöl Alanyurt ve mevcut İnegöl’ün orta noktasında sayılır” dedi.
Söz alan SP’li Belediye Meclis üyesi Salih Berber, Yeni İnegöl projesi dikkate alınıp, söz konusu alana daha yakın bir alan bulunmasının daha iyi olacağını ifade ederek, bununla beraber hizmet alanlarının hep şehrin güneyine geldiğini belirtti.
SP’den ayrılarak bağımsız olarak göreve devam eden Belediye Meclisi üyesi Ahmet Kara ise, bu proje kapsamında 5-6 alternatif yerleri gezdiklerini en güzel yerin söz konusu İstanbullu Hasan Mezarlığının arkasındaki yer olduğunu, söz konusu alanın çevre yolu, Adnan Menderes Bulvarı, Kemallettin Sami Paşa caddesi, beraberinde Bursa-Ankara karayoluna ulaşımının rahat olduğunu söyleyerek, hizmetin vatandaşa bu yerden daha rahat ulaşabileceğini belirtti.
AK Parti Belediye Meclis Üyesi Süleyman Yılmaz’ın da, yerin çok uygun olduğunu kaydetmesinin ardından, 2011 yılında iki katlı inşa edilerek faaliyete geçirilmesi planlanan, Cenaze Defin İşleri Hizmet Binasına, İstanbullu Hasan Mezarlığının arkasında, Ahmet Türkel Çevre Yoluna cepheli 917 metrekare alanın tahsis edilmesi konusunu Belediye Başkanı Alinur Aktaş Belediye Meclisi üyelerinin oylarına sundu. Arsa tahsisi ve üzerinde iki katlı Cenaze Defin İşleri Hizmet Binası yaptırılması oy birliği ile kabul edildi.

Editör: TE Bilişim