Üst üste aldığı yeni

Üst üste aldığı yenilgilerle hayal kırıklığı yaratan İnegölspor, Çerkezköy Belediyesi deplasman galibiyeti ile üzerindeki kara bulutları dağıttı. Kritik deplasmanda üç puanı üç golle alarak kötü gidişe dur diyen Bordo-Beyazlılarda, yarın evinde ağırlayacağı Gaziosmanpaşa maçı hazırlıklarına start verdi.

Ligde ve kupada üst üst aldığı mağlubiyetlerle sıkıntılı bir dönem geçiren Bordo-Beyazlılar, ligin 7. haftasında konuk olduğu Çerkezköy Belediyesi karşısında aldığı galibiyetle sevenlerini mutlu etti. İlk yarıdaki bireysel hataların ön plana çıktığı temsilcimiz, 21. dakikada Berkay’ın attığı golle ev sahibi karşısında yenik duruma düştü. 40. dakikada Doğuş’un ayağından bulduğu golle 1-1’lik beraberliği yakalayarak, etkisiz olduğu ilk yarıyı beraberlikle kapatan temsilcimiz, ikinci yarıdaki üstünlüğünü iki golle taçlandırdı. 78. dakikada Mustafa Özkaya ile 2-1’lik skor üstünlüğünü yakalayan İnegölspor, 87’de Alican ile 3-0 öne geçerek rahat bir skoru yakaladı.

Kritik bir dönemde altın değerinde üç puanla İnegöl’e dönen Bordo-Beyazlı ekip, gözünü yarın İnegöl’de konuk edeceği Gaziosmanpaşa maçına çevirirken, Çerkezköy Belediyesi maçının değerlendirmesini yapan Başkan Yusuf Şen, “Çerkezköy deplasmanından ihtiyacımız olan çok güzel bir galibiyet aldık. Son iki hafta çok talihsiz mağlubiyetler almıştık. Buraya kesin galibiyet için gelmiştik. Futbolcu kardeşlerimiz bugün üzerlerine düşeni en iyi şekilde yaptılar. Biz iyi bir takımız. Son iki maçta mağlup olmamız, bizim iyi bir takım olmadığımız anlamına gelmiyordu zaten. Onlara inandığımızı, her zaman yanlarında olduğumuzu ifade etmiştik. Bugün 3-1 gibi net bir skorla rakibimizi yendiğimiz için çok mutluyuz. Yolumuza devam ediyoruz. İnşallah Çerkezköy galibiyetinin ardından Çarşamba günü Gaziosmanpaşa, Pazar günü de Bayrampaşa maçlarını alarak üst üste 9 puanlık bir seri yakalamak istiyoruz. Bunun içinde hazırız. Bu işin üstesinden gelebilecek kadar iyi bir takımız” dedi. Başkan Şen, Çerkezköy galibiyetinden dolayı hem teknik heyeti hem de futbolcuları tebrik etti.

Son iki haftada biri iç sahada, biri deplasmanda olmak üzere hayati önem taşıyan iki maç kaybettiklerini, buraya bu kayıpları telafi etmek için geldiklerini belirten Genel Kaptan Murat Bayram ise, “Kupa maçının ardından buraya kesinlikle kazanmak için gelmiştik. Bu maçın önemini, Çarşamba gününden beri ifade etmeye çalıştık. Karşılaşmayı değerlendirecek olursak, ilk yarısı yine had safhada top kaybettiğimiz, çok hatalar yaptığımız bir karşılaşma oldu. Bugün maçı 3-1 kazandıysak, bu skorun ilk yarıda böyle olması gerekirdi. Rakip gerçekten çok kötü bir takım. İşi ilk yarıda bitirmemiz lazımdı fakat ilk yarıda inanılmaz derecede hatalar yaptık. İlk 45 dakikada en büyük avantajımız devreye 1-1’lik skoru yakalayarak girmemiz oldu. İkinci yarının mutlak hakimi İnegölspor oldu. Rakip bir iki kez kalemize gelse de çok net pozisyonlar üretemedi. İyi mücadele ettik, daha doğru pas yaptık, daha öne oynadık. Sonuç itibariyle neticeye gittik. Bizim biran önce toparlanmamız, kazanmamız gerekir bir deplasmandı. Önümüzde iki önemli maçımız daha var. Bunlara da kesin üç puan parolası ile çıkacağız. Hedefi sonuna kadar kovalamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Teknik Direktör Nafi Bilaloğlu’da, “Zorlu bir müsabaka oldu. İki haftadır maç kaybediyorduk. Onun gerginliği var, arkadaşlar stresi bir türlü üzerlerinden atamadılar. İlk yarıda istediğimiz oyunu oynayamadık. İkinci yarıda daha etkili pozisyonlar bulduk. Önemli olan kazanmamızdı, bunu başardık. Kazandığımız için mutluyuz. Önümüze bakıp, yolumuza devam edeceğiz. Önümüzdeki maçları da alıp üst sıralara tırmanmanı hedefliyoruz. Bunu da gerçekleştirecek güce sahibiz” şeklinde konuştu. Bilaloğlu, galibiyetten dolayı bütün oyuncuları kutladı.

Editör: TE Bilişim