Cerrah Koordinatörü Fevzi İnal, Başkan Aktaş ve beraberindeki ekibe Cerrah’ta yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirdi.

Başkan Aktaş ve beraberindeki ekip, öncelikle Cerrah Hizmet binasında incelemenin ardından Cerrah aile çay bahçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

1 MAYIS İTİBARİYLE BÜTÜN ÇALIŞMALARIMIZI BİTİRMİŞ OLACAĞIZ

Vatandaşlardan gelen talepleri aldıktan sonra bir basın açıklaması yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Büyükşehir yasasıyla birlikte 4 beldemiz ve 91 köyümüz 95 mahalle olarak İnegöl’ün 21 mahallesine ilave oldu. Bununla alakalı seçim öncesinde tespitlerimiz vardı. Bu tespitlerimizi 31 Mart sabahı itibariyle hayata geçirmeye başladık. Seçimden 3 gün sonra atamasını yaptığımız Başkan Yardımcımız Eşref Yiğit ile birlikte 4 beldemizin tamamını taradık. Personelleriyle tanıştık. Bilindiği üzere 4 Belde ve kapatılan İl Özel İdareden 108 personel bize devredildi. Arkadaşlarımız hummalı bir şekilde 20 gündür çalışma yapıyorlar. Son aşamadayız. 1 Mayıs itibariyle bütün çalışmalarımızı bitirmiş olacağız. 4 beldemizin tamamını hizmet binaları marifetiyle koordinatörlük olarak hayata geçirdik. Bugün Cerrah mahallemizde yapılan çalışmaları yerinde incelemek ve beraberinde mahalle sakinlerimizle bir araya gelip, hasbıhal etmek ve seçim dolayısıyla teşekkür etmek için buraya geldik” dedi.

İNŞALLAH BUNLAR KISA SÜREDE HAYATA GEÇECEK

30 Mart tarihinde İnegöl’ün kararını verdiğinin altını çizen Aktaş, “Artık büyük heyecan ve gayretle yolumuza devam ediyoruz. Eski Hal Müdürümüz Fevzi İnal beyi, Cerrah hizmet binası koordinatörü olarak, Başkan Yardımcımız Eşref Yiğit’in de mahalleye dönüştürülen belde ve köylerle alakalı yetkilendirmesini yaptık. Kısa bir süre olmasına rağmen mahalle sakinlerinden ciddi olumlu dönüş var. Binada Cerrah spor’a yer tahsis edildi. Şuan revize ediliyor. Gençlerimizin hoş vakit geçireceği mekan oluşturulacak. Beraberinde çocukların yararlanabileceği Bilgi Kültür Evi oluşturacağız. Çalışmaları koordinatörümüz ve başkan yardımcımız vasıtasıyla takip ediyoruz. Tabi Cerrah aynı zamanda tarım konusunda güçlü yerleşim yerimiz. Onunla alakalı yapacağımız çalışmalar var. Berberinde 20-30 yıl önce meşhur olan ve son yıllarda deforme olmuş parkı var. Yüzeysel bazı çalışmalar yaptık ama daha köklü ve temelli Büyükşehir’in gücünü de kullanarak, çalışmalar yapacağız. Önümüzdeki 3 ayrı günde Yeniceköy, Tahtaköprü ve Kurşunlu’daki mahalle sakinleriyle buluşacağız. Orada yapılan çalışmaları denetleyeceğiz. 1 Mayıs itibariyle bilgisayar sistemleri dahil, binalarda her şey bitmiş olacak. Büyükşehir Belediyesinin gücünü kullanarak, İnegöl’ü daha iyi standartlara taşımamız gerekiyor. 4 Mayıs’ta Bakmaca Şenlikleri icra edilecek. İnegöl merkez ve Yeniceköy mahallesinde Hıdrellez Şenlikleri icra edilecek. Köylerle ilgili çok ciddi talepler alıyoruz ama değişim ve dönüşümü yeni yeni gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızın biraz sabırlı olmalarını özellikle istiyorum. Sabırdan kastım da 3 yada 5 yılı kastetmedim. İlk önce sistem oturtmamız gerekiyor. Park ve oyun alanlarıyla ilgili şuanda ayrı ayrı ihaleye çıkıyoruz. Çünkü büyük köylerimiz var. Oralara çocuk parkları ve spor alanları yapmamız gerekiyor. İnşallah bunlar kısa sürede hayata geçecek” diye konuştu.

TÜM BELDELERDE FESTİVAL

Bu yıl düzenlenecek olan festival kapsamına tüm beldeleri katacaklarını bildiren Aktaş, “Festival komitesini yakında toplayacağız. İnşallah onlarla beraber beldeleri de ağırlıklı katmak, oradaki mekanları kullanmak kaydıyla daha dolu dolu bir festival yapacağız.

Konuşmanın ardından, bazı vatandaşlar altyapı konusunda yaşanan sıkıntıları anlatarak, destek istediler. Başkan Aktaş, altyapı konusunda çalışmaların yapılacağını ifade etti.

SAHİP ÇIKIN

Aktaş daha sonra beraberindeki ekiple Cerrah Parkına giderek, incelemelerde bulundu.

İncelemenin ardından açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Cerrah Parkını çocukluk döneminden hatırlıyorum. İnegöl’de, Kültürpark yokken burası İnegöl’ün olmazsa olmaz parklarından bir tanesiydi. Cerrah parkında temizlik çalışmaları yapıldı. 10 kamyon civarında, özellikle alkol şişesi başta olmak üzere pislikler alındı. Bir şeyi yaparsınız, mamur edersiniz, ama orayı korumak daha büyük bir sorundur. Korumamız, ilave işler yapmamız gerekiyor. Piknik masaları, banklar, oyun gruplarına kadar parkın eski günlerine dönmesini arzu ediyoruz. Bu yaptığımız çalışmaların da korunmasını istiyoruz. Muhakkak gelen sakinlerimizi parkın temiz tutulması konusunda bilgilendireceğiz. Özellikle buradan çağrıda bulunuyorum; burası çok serin, çok nezih ve kaliteli bir yer. İnsanlar ihtiyaçlarını buradan giderebilirler. Her türlü imkan var.  Yapacağımız son düzenleme çalışmaları ile beraber bu park, gerçekten güzel bir görünüme kavuşacak. İnegöllülerin eskisi gibi tercih ettiği mekanlardan bir tanesi olacak. Özellikle burayı kullananların sahip çıkmasını bir kez daha hatırlatmak istiyorum” dedi.

CERRAH PARKI GÜVENLİ HALE GELECEK

Burada güvenlik önleminin de alınacağını ifade eden Aktaş, “Güvenlik önlemi almamız gerekiyor. Geceleri buralar gayrimeşru yerler haline dönüşüyor. Sahibi belli değil. Bunu kesinlikle yapmamız gerekiyor. Asıl biz burada büyükşehir marifetiyle önlem alacağız, daha büyük çalışmalar yapacağız. El ilanları hazırlanacak ve gelenlere dağıtılacak” ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilişim