Vahşi cinayete kurban giden Sedat Vardar’ın yakın arkadaşı olan katil zanlısı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

31 Temmuz 2014 Perşembe günü saat 11.00 sıralarında İnegöl Belediyesi Fen İşleri'ne ait kamyonun sürücüsü Recep Yılmaz, kum ocağının yanından geçerken, kum ocağı içindeki gölet üzerinde bir ceset görüp, durumu jandarmaya bildirmiş, olay yerine gelen jandarma ekipleri ve cumhuriyet savcısının gerekli tahkikatının ardından, olay yerine çağrılan Nilüfer Arama Kurtarma Ekibi (NAK), su üstünde yüz üstü vaziyette duran cesedi kısa sürede çıkarmışlardı.

BELİNE TAŞ BAĞLAYIP GÖLETE ATTILAR

Karaya çıkarılan cesedin beline ip bağlı olduğu, ipin ucunda ise kaldırım taşı bulunduğu gözlenmişti. Vücudunda darp ve bıçak izleri bulunan kimliği belirsiz kişinin cesedi, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için adli tıp kurumuna gönderilmişti.

KİMLİK BELİRLENDİ

Savcılığın talimatı üzerine soruşturmayı derinleştiren Jandarma ekipleri, yapılan incelemeler ve araştırmalar sonucunda, üzerinde sadece kilot bulunan çıplak erkek cesedinin, Bursa’nın Yıldırım ilçesi Selçuklu mahallesinde ikamet eden 29 yaşındaki Sedat Vardar’a ait olduğu tespit edildi.

11 YERİNDEN BIÇAKLANMIŞ

Öte yandan adli tıp kurumuna gönderilen cesedin çeşitli yerlerinde darp izlerinin yanı sıra 11 adet bıçak yarası izine rastlandığı bildirildi.

CİNAYET OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Araştırmalar sonucunda şahsın, bıçaklanıp öldürüldükten sonra beline taş bağlanıp kum ocağındaki gölete atıldığı tespit edildi.

KATİLİ ARKADAŞI ÇIKTI

Jandarma ekiplerinin geceli gündüzlü yaptığı araştırmalar sonucunda, katil zanlısının kimliği tespit edildi. Soruşturmayı derinleştiren jandarma ekipleri, cesedi bulunan Sedat Vardar’ın ailesi ve yakın arkadaşları ile irtibata geçerek, katil zanlısına ulaşmaya çalıştı.

Sedat Vardar’ın ailesinin, ölen oğullarının telefonundan ‘beni merak etmeyin, ben bir süre ortalıkta olmayacağım’ şeklinde mesajlarının gelmesi, ibreyi yakın arkadaşlarına çevirdi. Ekipler, soruşturma kapsamında Bursa ile İnegöl arasındaki tüm MOBESE ve PTS kayıtlarını didik didik incelediler. İncelemeler sırasında ölen Sedat Vardar ile yakın arkadaşı olan İlker U., 25 Temmuz 2014 tarihinde özel araçla İnegöl istikametine geldikleri tespit edildi. Araştırmaları İlker U. üzerinden yoğunlaştıran jandarma ekipleri, şahsı ikamet ettiği Yıldırım ilçesi Selçuklu mahallesindeki ikametinden yakalayarak gözaltına aldılar.

Katil zanlısı İlker U.’nun İnegöl ile bağlantısını araştıran ekipler, olay yerine250 metremesafede ikamet eden dayısı R.A.’ya ulaşarak, cinayeti birlikte işledikleri ya da cinayetten haberdar olduğu şüphesiyle İnegöl’ün Şipali mahallesinde (köyünde) gözaltına aldılar. Katil zanlısı İlker U.’nun bir süre önce  inşaat ustası olan ve olay yerine250 metremesafede ikamet eden dayısı R.A.’nın yanına bir hafta süreyle yardım etmek amacıyla geldiği, çevreyi de bundan dolayı bildiği öğrenildi. Cinayete kurban giden Sedat Vardar’ın kimliğini ve cinayet zanlısını 24 saat içinde tespit eden jandarma ekipleri, sorgunun ardından cinayet zanlısı İlker U. ve dayısı R.A.’yı adliyeye sevk ettiler.

CİNAYET SEBEBİ İNTİKAM MI?

Katil zanlısı olarak gözaltına alınan İlker U.’nun 2011 yılında uyuşturucu suçundan cezaevine girdiği ve bir ay önce cezaevinden çıktığı öğrenilirken, mahalle arkadaşı ve aynı zamanda iş ortağı olan Sedat Vardar’ı, cezaevine girmesinden sorumlu tuttuğu ve cinayeti de intikam amacıyla işlediği iddia edildi. İlker U.’nun 18, maktul Sedat Vardar’ın ise 8 ayrı suçtan sabıkasının olduğu bildirildi.

SANIK TUTUKLANDI, DAYI SERBEST

Mahkemeye çıkarılan cinayet sanığı İlker U., tutuklanarak ceza evine gönderilirken, dayısı R.A. ise serbest bırakıldı. Olayla ilgili geniş çaplı araştırma ve soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Editör: TE Bilişim