inegöl Bölge Trafik istasyonu ekiplerince yapılan kış lastiği uygulamasında araçlarında kış lastiği olmayan sürücülerin davranışları güldürdü. Kimi sürücü aracına kış lastiği takmayan arkadaşını arayıp azarlarken, bir sürücünün ise arkadaşını arayarak, “Ceza yiyip geliyorum” demesi güldürdü. O anlar DHA kameralarına yansıdı. Türkiye genelinde 1 Aralık itibariyle başlayan kış lastiği uygulamaları İnegöl’de de sürüyor. Bursa-Ankara karayolu üzerinde uygulama yapan İnegöl Bölge Trafik İstasyonu Amirliği  ekipleri, araçları denetlediler.  1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında geçerli olacak olan kış lastiği uygulamasına riayet etmeyen sürücülere 625 TL cezai işlem uygulanıyor.

SENİN YÜZÜNDEN CEZA YAZIYORLAR

Bursa-Ankara karayolu üzerinde uygulama yapan trafik ekipleri, bir kamyoneti durdurdular. Sürücü Eren A., kamyonette kış lastiğinin olduğunu söyledi ama yapılan incelemelerde kamyonette kış lastiğinin olmadığını fark eden ekipler, sürücüye 625 TL para cezası uyguladılar. Ceza miktarını duyan sürücü Eren A., arkadaşını arayıp “Kış lastiği takmamışsın. Senin yüzünden 600 lira ceza yazıyorlar bana” diyerek azarladı. O anlar basın mensuplarının kamerasına yansıdı.

CEZA YİYEYİM YARIM SAAT SONRA YANINA GELECEĞİM

Kış lastiği olmadığı için ceza yiyen diğer sürücü Hüsamettin B. ise, arkadaşını arayarak, “Kış lastiği başlamış burada. Siftahı bizle yaptı devlet. Ceza yiyeyim yarım saat sonra yanına geleceğim.” Diyerek, şaka yaptı.

Ekipler kış lastiği takması zorunlu olan araçları durdurarak denetim yaptılar. Lastiklerde ölçüm yapan ekipler, kurallara uymayan sürücülere 625’er TL para cezası uyguladılar.

Editör: TE Bilişim