İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, Sosyal Güvenlik Kurumu Bursa İl Müdürlüğü işbirliğinde “Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Bilgilendirme Semineri” düzenledi.
12 Şubat Çarşamba günü İTSO Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere yoğun ilgi gösterildi. 
DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN BİR KONU
Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren İTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Özdemir, “Üyelerimizin kanun ve yönetmelik değişiklikleri ile ilgili bilgi sahibi olmaları ve olası mağduriyetlerin önüne geçilebilmesi amacıyla Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimize yönelik birçok konuda eğitimler ve seminerler düzenliyoruz. Bilindiği üzere, Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesinin birlikte verilmesiyle ilgili 2017 yılında Resmi Gazete’de bir Genel Tebliğ yayımlandı. Tebliğe göre söz konusu beyannamelerin birlikte verilmesi 1 Ocak 2020 tarihi itibari ile uygulamaya konuldu. Yapılacak bu uygulamanın getirdiği zorunluluklar ve dikkat edilmesi gereken hususlar ile biz de Ticaret ve Sanayi Odası olarak SGK Bursa İl Müdürlüğümüz işbirliğinde üyelerimizi bilgilendirme ihtiyacı duyduk. Seminerimiz için bizimle işbirliği yapan SGK Bursa İl Müdürümüz Sayın Erhan Karaca’ya, İnegöl Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Sayın Erdal Alğan’a ve değerli uzmanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Seminerimizin verimli bir şekilde geçmesini temenni ediyorum” dedi.
Özdemir’in konuşmasının ardından kürsüye çıkan SGK Bursa İl Müdürü Erhan Karaca, Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamelerinin birlikte verilmesi ile ilgili sunumunu gerçekleştirdi.
BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR
18.02.2017 tarih ve 29983 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Genel Tebliğ hükümlerine göre, Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesinin birlikte verilmesi uygulamasına 01.01.2020 tarihinden itibaren Bursa’da geçildiğini belirten Karaca, şirketlerin hatalı veya eksik bildirimleri sonucu uğrayabilecekleri cezalarla karşı karşıya kalmamaları için ilgili eğitimi almalarının büyük önem arz ettiğini belirtti.
Karaca daha sonra; ‘Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesinin ne olduğu, amacı, vergilendirme dönemi, gönderilme şekli, muhasebeciler aracılığıyla gönderilmesi, beyan süreci ve ödeme durumu, şubeli işyerlerinin durumu, verilme aşamaları, verilme usulü, yasal süresi dışında verilmesi, beyannamenin e-beyanname sistemine gönderilmesi, tahakkukların onaylanması ve beyannamede düzeltme beyanı verilmesi durumu hakkında önemli bilgilendirmelerde bulundu.

Editör: TE Bilişim