Yılsonunun yaklaşması nedeniyle gıda denetimleri arttı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Denetim Seferberliği’ ile birlikte gıda denetimlerini arttıran İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü 28 firmaya 150 bin TL ceza kesti.

EN AZ 2 BİN 200 TL

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 25-30 Kasım tarihleri arasında ülke genelinde gıda güvenirliliğine yönelik denetim seferberliği başlatıldı. Et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, ekmek ve unlu mamul üretim yerleri, kasap, şarküteri, bakkal, market, büfe gibi gıda satış yerleri, okul kantinleri ve yemekhaneleri ile lokanta ve restoran gibi toplu tüketim yerlerinde resmi kontroller yapılıyor. Yılsonuna kadar devam edecek denetimlerde kurallara uymayan işletmelere 2 bin 200 TL ile 50 bin TL arasında cezai işlem uygulanıyor.

3 BİN 800 FİRMA DENETLENDİ

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından bugüne kadar 3 bin 800 firma denetimden geçirildi.

DENETİMLER DEVAM EDİYOR

Yılsonuna kadar devam edecek denetimlerde 4 bin 500 firma denetlenmiş olacak. Başlatılan denetim seferberliği ile birlikte İnegöl’de yapılan denetimlerde kurallara uymayan 28 firmaya yaklaşık 150 bin lira ceza kesildi. İnegöl İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2018 yılında 3 bin 63 firmayı denetlerken; 33 firmaya 128 bin 221 TL cezai işlem uygulamıştı.

Editör: TE Bilişim