29 Aralık'ta yapılacak olan CHP İnegöl İlçe Başkanlığı olağan kongresine günler kala mevcut Başkan Necmi Demir'in aday olmayacağını açıklamasının ardından 3 adayın yarışacağı öğrenildi. Yaşar Yılmaz parti merkezinde açıklama yaparak adaylığını açıkladı. Kemal Torun ve Birol Atay'ın yakın zaman içinde adaylıklarını açıklayacağı öğrenildi.
CHP İnegöl İlçe Başkanlığı için adaylığını açıklayan Yaşar Yılmaz; Memleketimizde, ekonominin dibe vurduğu, üretimin azaldığı, zamların yağmur gibi yağdığı, esnafın ve çiftçinin perişan olduğu, ülke halkının her bireyinin borç batağı içinde bulunduğu, elektrik borcundan dolayı elektriği kesilen ailenin toptan intihar ettiği ama elektriği kesen şirketin milyonlarca vergi borcunun bilindiği, emeklinin ve dar gelirlinin inim inim inlediği, işsizliğin had safhaya ulaştığı, milli eğitimin bilimden uzaklaştırıldığı, irtica ve gericiliğin ülke genelini bir örümcek ağı gibi sardığı, Türkiye Cumhuriyetinin aile şirketine dönüştürüldüğü bir dönemde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Anadolu'ya çıktığı andaki Kuvay-i Milliye ruhu ve CHP sinin birleştirici gücü inancıyla CHP İnegöl İlçe Başkanlığına adayım. Adaylığımı açıklıyorum. Yukarıda saydığım sorunların çözümü noktasında ve terörle mücadelede halkım ile birlikte uğraş verme azmi ve karalılığı içindeyim. Teslimiyetçi ve protokolcülük zihniyetinde olmayacağını. Bu tür zihniyetler olsa olsa başkalarının değirmenine su taşır. Cumhuriyet Halk Partisinin yenileşmeye ihtiyacı vardır. Yeniliklerin kapısını açmak için adayım. Şeffaf ve temiz siyaset anlayışı ve programlaştırdığım projelerimle bu göreve talibim. Hiçbir ikbal peşinde değilim. Tek amacım halkıma ve Cumhuriyet Partisine hizmet etmektir. 
Protokol başkanı olmak istemiyorum. Halkımın huzur ve refahı için çalışacağım. Parti kapısı ve başkanlık odasının kapısı halkım için daima sonuna kadar açık olacaktır. Hiç kimse ötekileştirilmeyecek, üyelerimizin ve halkımızın öneri ve talepleri dikkate alınarak kararlarımızda öncelikli yerini alacaktır. Delege seçimleri tamamlandı. Kongreye doğru gün sayıyoruz. Yapılacak kongrede, delegelerimizin, birilerinin seçtiği kişilere oy verin zorlamalarına karşı çıkarak, özgür iradelerini ipotek altına girmesine izin vermemelerini tavsiye ediyorum. Eski alışkanlıklardan vaz geçmelidirler. Adamcılıkla, adam kayırmacılıkla partinin büyümediğini gördük. Parti bu hastalıklardan kurtulmalıdır. Seçimin demokratik ortamda ve tüzük kurallarına uygun, baskıcı zihniyetten uzak bir anlayışla yapılmasını diliyorum. Cumhuriyet Halk Partisinde değişim zamanının geldiğine inanıyorum. CHP kurucu değerlerine dönmelidir. Ayrıca tüm üyelerimizin yönetim kuruluna aday olmaları yönünde çağrı yapıyorum. İlçe Başkanlığına aday olacak arkadaşların ise, kongreden önce üyelerimizin katılacağı bir toplantıda, yönetim anlayışlarını ve projelerini açıklamaları için açık oturuma davet ediyorum. Yapılacak kongremizin partimize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." dedi.
CHP İnegöl İlçe Başkanı Necmi Demir ise, aday olmadığını açıklayarak, adaylara başarılar diledi. 
Kemal Torun ve Birol Atay'ın yakın zaman içinde adaylıklarını açıklayacağı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim