Enbursa yazarı İsmail Kemankaş bugün kaleme aldığı köşe yazısında CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun TBMM’de İnegöl’ün İl Olmasına yönelik gündem dışı konuşmasını ve CHP İl Başkanının bu konudaki düşüncelerini kaleme aldı.

Yazısında Bursalı vekilden övgü dolu sözler sarf eden Kemankaş, “Nurhayat Hanım geldi kürsüye. Ne rastlantı ki, o da ilk TV deneyimini benim programımda yaşamıştı. Yine gururlandım. Şimdi mikrofon ve hitabet ustası…

Konu da çok derin… “İnegöl il olmak için bangır bangır bağırıyor…” diyordu. Birden duraladım; bayram değil seyran değil eniştem bana neden selam verdi! Süresi kısa olduğu için, maç spikeri gibi anlattı İnegöl’ü” diyerek sürdüğü yazısında CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca ile yaptığı telefon konuşmasına yer verdi.

MEĞERSE GENEL MERKEZ İSTİYORMUŞ

İsmail Kemankaş, CHP İl Başkanıyla yaptığı görüşmesinde İnegöl’ün durduk yerde neden gündeme getirildiğini sordu. Köşe yazısında ki ayrıntılar oldukça dikkat çekiciydi.

Köşe yazısında  İl Başkanı Karaca ne diyor?
“Kısa süren bu konuşmanın ardından CHP İl Başkanı İsmet Karaca’yı aradım. Bu ani çıkışın nedenini sordum doğal olarak…
“Genel Merkez’in böyle bir fikri ve görüşü var…” gibi bir yanıt aldım. İnegöl’ün il olmayı hak ettiği görüşü uzun süredir varmış CHP Genel Merkezi’nde…
Karaca ayrıca, coğrafi konumu ile Tahtaköprü, Domaniç ve hatta Tavşanlı’ya bile yakınlığını dile getirdi İnegöl’ün…
“Üstelik kendisinin de görüştüğü İnegöllülerde de böyle bir görüş hakimmiş. İl olma isteğinin nedeni sadece siyasi değilmiş. Bunu söyleme gereğini “Bu talepte, Bursa Büyükşehir seçiminin kazanılması için önemi mi var” sorumdan çıkardı sanırım.

YANİ İSTEKLİ OLAN BURSA CHP DEĞİL

İsmail Kemankaş’ın Bursa İl Başkanı İsmet Karaca’yla yaptığı görüşmenin detaylarında İnegöl’ün il olması yönündeki ısrarlı talebin aslında Bursa CHP tarafından olmadığını ortaya çıkardı.

CHP Genel Merkezi’nin özellikle İnegöl’ün İl olması yönünde güçlü ses çıkarmaları yönünde milletvekilleri ile İl teşkilatına görev verdiği ortaya çıktı.

Editör: TE Bilişim