CHP İnegöl İlçe Kong

Başkanlığa Turhan Neşe Seçildi

CHP İnegöl İlçe Kongresi dün Alyans Düğün Salonunda gerçekleştirildi. İlçe Başkanlığı için iki adayın yarıştığı kongrede, yapılan ve çekişmeli geçen seçim sonucunda  adaylardan Turhan Neşe, 32 oy farkla CHP İnegöl İlçe Başkanlığına seçildi.

Dün saat 13.00'de Alyans Düğün Salonunda yapılan Genel Kurula, CHP Genel Başkan Yardımcısı, Bursa Milletvekili Sena Kaleli, CHP Bursa Milletvekilleri Turhan Tayan, Aykan Aydemir, İlhan Demiröz, CHP Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan, Yenice Belediye Başkanı Hasan Aksu, Kurşunlu Belediye Başkanı Erkan Dönmez, MHP İnegöl İlçe Başkanı Fahri İnkaya, SP İnegöl İlçe Başkanı Bahri Urgun, SP İl Genel Meclisi üyesi Fahrettin Bayraktar, bazı Oda ve Dernek Başkanları ile kalabalık parti üyeleri katıldı.

CHP bayraklarıyla süslenen kongre salonuna, "Ya Kadınlar Siyasete, Yada Karanlık Çöker Ülkeye", “Temiz Hava Solumak İstiyoruz", "Büyükşehir’e Bağlanmak İstemiyoruz", "İl Olmak İstiyoruz", "Artık Söz, Yetki, Karar Örgüttedir" ve "Çeşmelerimizden Temiz Su İçmek İstiyoruz" pankartlarının asılması dikkat çekti.

CHP İlçe Teşkilatının en eski üyeleri Raziye İşçi, Hasip Aydın, Mustafa Kelebek ve Osman Akçay'a teşekkür plaketinin verilmesinin ardından, CHP’ye katılan Demokrat Partili (DP) Tahtaköprü Belediye Meclis Üyesi Mehmet Bali’ye parti rozeti takıldı.

Kongre Divan Başkanlığına seçilen CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, güzel bir birlikteliğin sağlandığı kongrenin hayırlı olmasını dileyerek, "CHP demokratikleşirken, Türkiye’nin de demokratikleşmesi için çabalıyor. Tabandan aldığımız güçle yeni Kurtuluş Savaşı mücadelesi veriyoruz. Bu Kurtuluş Savaşı mücadelesini yeni tüzüğümüz, örgütlerimizin önce il ve ilçe sonra da üst kurullarımızı belirlemesi ile daha güçlü şekilde yapacağız. 4+4+4 gibi bazı yasalarda geçici mağlubiyetler alsak da yılmadan çalışacağız" dedi.

İl Başkanı Gürhan Akdoğan ise, "İnegöl’de yine çok güzel bir kongre gerçekleştiriyoruz. TBMM’nin açılışının 92. yıldönümü öncesi gerçekleştirdiğimiz bu kongre hayırlı uğurlu olsun. Türkiye bugün büyük bir rejim değişikliği ile karşı karşıyadır. Devrimci Kemal Atatürk’ün bütün kazanımları yitirilmeye çalışılıyor. Cumhuriyeti kuran, orduyu kuran, bir çok siyasi, ekonomik, ticari ve kültürel gelişimi sağlayan, kadınlara seçme ve seçilme hakkı veren, din ile devlet işlerini ayıran bu meclistir. Türkiye, yüzde 99’u Müslüman olup, laiklikle idare olunan tek devlettir. Fakat bugün Türkiye karanlığa doğru yol almaktadır. Biz CHP’liler olarak, bizim kutup yıldızımız 6 oktur. Türkiye’nin geleceği, CHP’nin geleceğidir" diye konuştu.

Konuşmasına, Silivri’de yatan Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal’ı anarak başlayan CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan’da, Balbay ve Haberal’ın beton kokan odalarda hayat mücadelesi verdiklerini belirterek, "Milli Egemenlik Bayramı kutlamaya hazırlandığımız bugünlerde, Balbay ve Haberal özgürlük arıyorlar. Türkiye adalet arıyor. Atatürk, TBMM’deki ilk nutkunda, ‘devletin varlık sebebi, vatandaşının mal ve can güvenliğini korumaktır’ demişti. Vatandaş can ve mal güvenliği arıyor, adalet arıyor. Türkiye’de yüzde 50 oy almış, adında adalet ve kalkınma olan partinin iktidarında adalet aranıyor. Bu çok büyük bir çelişkidir" şeklinde konuştu.

İktidarın tarıma ve çiftçiye sırtını döndüğünü ifade eden CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz ise, tarımla ilgili hiçbir adımın atılmadığını iddia etti. 2-B yasası ile ilgili muhalefetin önerilerinin dikkate alınmadığından yakınan Demiröz, "İnegöl’de 25’e yakın köyde 2-B arazisi var. 903 parsel ve 2 bin 284 dönüm 2-B arazisi var. Bunlar yüzde 70 rayiç bedelle satılacak ama alacak olanların durumu yok. Biz bunun takipçisi olacağız" dedi.

İnegöl’ün Bursa Büyükşehir'e bağlanması konusuna da değinen Demiröz, "İnegöl’e yazık edersiniz. Belediye Başkanınız, İller Bankası gelirinin yüzde 40’ının Büyükşehir’e gideceğinden haberdar mı acaba? Büyükşehir’de satacak arazi bulamadılar, şimdi gözlerini İnegöl’e diktiler” diye konuştu.

CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli’de yaptığı konuşmada, 23 Nisan’ın kutlanacağını, egemenliğin kayıtsız şartsız millette ifadesinin yanlış anlaşıldığını ve ‘çoğunluk kimdeyse o egemen olur’ şeklinde bir görüşün hakim olduğunu söyledi. Millet iradesini alanların kendini Kadir-i Mutlak zannettiğini vurgulayan Kaleli, "CHP olarak biz birçok devrimler yaptık. Bunları ne kadar içselleştirdik bilemiyorum. Dışladığımız kesimler var. Sosyal demokrat olarak farklı kesimleri de dinlemeliydik" dedi.

Konuşmaların ardından Milletvekilleri İznik İlçe kongresi için salondan ayrılırken, seçimlerde blok yada çarşaf liste uygulanması için seçime gidildi ve blok liste uygulanması konusunda karara varıldı. Daha sonra İlçe Başkan adaylarına söz verildi. Adaylardan Turhan Neşe, "12 Haziran seçimlerinde partinin çıtasını yükselten Erol Kazanç ve yönetim kurulu üyelerini kutluyorum. Üye ve delegelerle çıtayı daha da yukarıya çıkartmak için, 40 yıllık dostlar CHP’de bugün bayrak yarışı için yönetime talip. Bu kardeşlik ve dostluk duygularıyla kongrenin geçmesinden dolayı herkese teşekkür ediyorum. Bizim her şeyden önce sevgiye ihtiyacımız var. Biz ideolojimizin olduğu yerde dururuz. Ben de diğer arkadaşlarım gibi bir parti emekçisiyim. Çok iyi bir Atatürkçü, İnönücü ve daha da iyisi CHP’liyiz. El ele, gönül gönüle İnegöl’deki yerel yönetime sahibiz. Maçta başarının sırrı gol atmaktır, seçimlerde ise başarının sırrı, yerel yönetimlerde belediye meclis üyenizin olmasıdır. Ayrıca, önümüzdeki kongrelerde de tüzük emretse de kongrenin nasıl olacağını delegeler belirleyecek. Biz köylümüzün, üreticinin yanında olacağız. Eğer biz Süpürtü köyündeki çiftçimizin sıkıntısını bilmiyorsak, bu bayrağı taşımanın anlamı yok. Milletvekili seçimlerinde de yine bu salonda toplanıp, Milletvekili adayımızı hep birlikte seçeceğiz. Bu da bir Turhan Neşe farkıdır" diye konuştu.

İlçe Başkanı Erol Kazanç ise, "Şu an çok mutluyum. Eski dönemlerde yönetime talip aday bulamazken, bugün iki liste ile birlikte CHP’yi temsil etmek için çalışıyoruz. Partimiz artık güçleniyor. 2008 yılında 380 olan üye sayımız, bugün askıdaki üyelerle birlikte bin 500’ü geçti. Referandumda alınan yüzde 27’lik hayır oyunu biz başarı saymadık. Kadın kollarımız 27 bin haneyi tek tek ziyaret ederek çalışma yaptı. Son 20 yılda ulaşılamayan netice olarak İnegöl’de ikinci parti konumuna geldik. Bu başarı örgütlü çalışmanın, sizlerin başarısıdır. CHP’yi iktidar yapmak için yönetime yeniden adayız. Hedefimiz üye sayımızı 5 bine çıkartıp, oylarımızı da 30 bin yapmak. Karanlıktan aydınlığa çıkana kadar mücadeleye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Seçimde kullanılan 236 oyun 134’ünü alan Turhan Neşe CHP İnegöl İlçe Başkanlığına seçilirken, rakibi Erol Kazanç ise 102  oy aldı. Turhan Neşe’nin Başkanlığındaki yönetim kurulu üyeliklerini ise, Taylan Aktad, Engin Başar, Ziyettin Erdoğan, Gülsenem Okçal, Ü. Emine Öztaş, Buse Öztürk, R. Salih Pakoğlu, Ufuk Savur, Kadir Şahin, Zemci Şahin, Ekrem Şimşek, Yücel Tamtürk, Mustafa Tanrıkulu, Sabri Ürpermez, Ayşe Yılmaz ve Mehmet Zambak oluşturdu.

Editör: TE Bilişim