CHP İnegöl İlçe Başk

CHP İnegöl İlçe Başkanı Erol Kazanç, geçtiğimiz Cumartesi günü saat 15.00’de yönetim kurulu üyeleri Mehmet Zambak, Baki Akbulut, Rıza Buraklar, Ertan Kirişçi, Erdinç Yaldız ve Muhammet Günaydın ile birlikte Atatürk Anıtı giderek, Anıttaki heykel gruplarının bakımını yaptıran İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a ve çalışmalarda görev alanlara teşekkür etti.

Erol Kazanç, CHP İlçe Yönetimi ile birlikte  ‘Milli Mücadele Anıtı’ adını verdikleri Atatürk Anıtı’nın bakımının yapılması konusunda bir süre önce Kaymakam Durmuş Gencer ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamlarında ziyaret edip, Anıt ve çevresindeki görüntülerin yakışmadığını ifade etmelerinin ardından İnegöl Belediyesi tarafından kısa bir sürede anıttaki Atatürk ve diğer heykellerin bakımı konusunda çalışmalar başlatıldığını söyledi.

CHP İnegöl İlçe Başkanı Erol Kazanç, “Bu  Anıt, Türkiye’nin 4.büyük anıtıdır. İçerik olarak Anıtımızda, Ulusal Kurtuluş Savaşı içerisinde çocuğuyla kadınıyla, doğulusu, batılısıyla, Ulusal Kurtuluş Savaşının içerisinde olan insanları ve sonra da Cumhuriyetin modern dünyasını gösteren heykeller bulunmaktadır. Yönetim Kurulu üyemiz Erdinç Yaldız, Anıta bakım yapılmadığını ve etrafında çoluk çocuğun oynadığı, Anıtın arkasında da karanlık olması nedeniyle kötü görüntülerin var olduğunu ve bakımı için yetkililerle görüşmemiz gerektiğini ifade etti. Biz de Kaymakam ve Belediye Başkanımıza konuyu ilettik. Sağ olsun Belediye Başkanımız hiç tereddüt etmeden, biz makamındayken gerekli yerlere telefon ederek hemen Atatürk Anıtının bakım ve onarımı için talimat verdi. Anıtımızın heykellerin olduğu üst tarafı bitirilmiş olarak ilk yapıldığı hale getirilmiştir. Kalan kısımlarla ilgili düzenleme ve çiçeklendirme yapılacak. Işıklandırma, zeminden yukarıya doğru kurularak, heykellerin görünmesi sağlanacak. Sadece arka tarafının karanlık olması sorunu var. Belediyenin orada da çalışmaları var. Sonuç itibariyle bu güzel eserin yenilenmesi tamamlandı. Bundan dolayı Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kazanç, anıtın çocuklardan korunması için bir güvenlik görevlisinin görevlendirilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

CHP İlçe Yönetim Kurulu üyesi Erdinç Yaldız’da, bundan sonraki süreçte Milli Mücadele Anıtının korunması konusunda daha dikkatli olunması, güvenlik görevlilerin görevlendirilmesi ile Anıtta bulunan Atatürk ve diğer heykellerin üzerine çıkan çocuklara engel olunması gerektiğini söyledi.

Editör: TE Bilişim